ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Γάλα Μαγνησίας»

γάλα-μαγνησίας-704017

Σήμερα παρουσιάζεται το βιβλίο του Κώστα Ακρίβου στον Βόλο

To βιβλίο του Κώστα Ακρίβου «Γάλα Μαγνησίας» παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος» (Αργοναυτών & Φιλελλήνων). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των PUBLIC, των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Αρχείων Ν. Μαγνησίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων, του Συλλόγου Φίλων Εθελοντών και Οικογένειας του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. «Πιλότος», του Στεκιού Πολιτισμού «Μεταμορφώσεις» και του Κέντρου Πολιτισμού Ιωλκός.

Θα μιλήσουν η συγγραφέας Λένα Διβάνη και η φιλόλογος – αρχειονόμος ΓΑΚ Μαγνησίας Αγγελική Νικολάου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο φιλόλογος Νικόλας Ταμίας.

Στο καινούργιο του μυθιστόρημα, το «Γάλα Μαγνησίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», μας μεταφέρει στον Βόλο της δεκαετίας του ‘70, στην εποχή του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης. Ζούμε τις περιπέτειες μιας παρέας τεσσάρων αγοριών που ζουν εσώκλειστα σε εκκλησιαστικό οικοτροφείο. Σκανταλιάρηδες και δακτυλοδεικτούμενοι, τα «μαύρα πρόβατα» του σχολείου, θα ζήσουν ένα γεγονός που θα τους σημαδέψει, τον πνιγμό ενός συμμαθητή τους…

Το βιβλίο παίρνει μια μορφή θρίλερ, καθώς μέχρι τέλους δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς ήταν η εμπλοκή των τεσσάρων φίλων, που μισούσαν το θύμα για πολύ σοβαρούς λόγους. Ωστόσο, αυτό που κυριαρχεί είναι η ολοζώντανη αποτύπωση του κλίματος της εποχής και η είσοδος των παιδιών στην εφηβεία, με τις κάθε είδους ερωτικές, πολιτικές, φιλοσοφικές και …ποδοσφαιρικές αναζητήσεις. Τη μια στιγμή είναι μικρά παιδιά και την άλλη άντρες.

Πρόκειται για ένα μεγάλο μυθιστόρημα για τον Βόλο και τους ανθρώπους του ή ένα μεγάλο μυθιστόρημα για τη μνήμη και την ενοχή; Ο Κώστας Ακρίβος μάς δίνει ένα μυθιστόρημα για την εφηβεία και είναι αλήθεια ότι οι χαρακτήρες του πάλλονται με έναν ρεαλισμό που ακουμπά κάθε συναισθηματική χορδή, αλλά με μέτρο, ρυθμό και χιούμορ. Γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, το «Γάλα Μαγνησίας» είναι το γάλα της ενηλικίωσης, που απογειώνεται στο τελευταίο μέρος του βιβλίου, όταν, «χρόνια μετά», τα ερωτήματα επιστρέφουν αναπάντητα στην ενήλικη ζωή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου