ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνής μουσική παρουσία της «Χορτωδία»

διεθνής-μουσική-παρουσία-της-χορτωδ-711261

Στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψει η «Χορτωδία», κατόπιν πρόσκλησης της ευρωβουλευτού Σεσίλια Γουΐλκστρομ, προκειμένου να συμμετάσχει στη συναυλία που διοργανώνεται μεθαύριο Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 19.00 στο «Κεστεκίδειο» ελληνικό σχολείο Βρυξελλών, σε συνεργασία με τη ελληνική χορωδία Βρυξελλών.

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από ελληνικά τραγούδια και τραγούδια από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Τη «Χορτωδία» διευθύνει ο Νίκος Αδρασκέλας και την ελληνική χορωδία Βρυξελλών ο Χρήστος Γκακούδης. Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Παπαθανασίου.

Τη συναυλία διοργανώνει ο σύλλογος γονέων του σχολείου μαζί με το γραφείο συντονιστή εκπαίδευσης Βρυξελλών. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την αγορά μουσικών οργάνων στο σχολείο.

Η «Χορτωδία», που από το 2012 έχει κοινό τόπο συνάντησης, προβών και εκδηλώσεων το Χόρτο, απαρτίζεται από κατοίκους της περιοχής του Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για μια ερασιτεχνική χορωδία, κράμα εθνικοτήτων, ανθρώπων με όρεξη και αγάπη για το τραγούδι, που μοιράζονται τη χαρά της μουσικής και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με την προτροπή και τη στήριξη του ιδρύματος Αγγελίνη – Χατζηνίκου, το αγκάλιασμα του δραστήριου Αναπτυξιακού Συλλόγου Χόρτου, την ένθερμη συμμετοχή του Συλλόγου οι Φίλοι των Καλντεριμιών προσμετρά πολλές δυναμικές εμφανίσεις στη μέχρι τώρα πορεία της. Μόλις έγινε 5 χρόνων η χορωδία εγκαινίασε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής πολιτιστικής εμπειρίας για χορωδίες από όλο τον κόσμο. Ετσι τον Σεπτέμβριο του 2017 φιλοξενούμενη χορωδία ήταν η «Zesongchor» από τη Δανία, τον Ιούλιο του 2018 η «Aquapella» από την Αυστραλία, ενώ για το Οκτώβριο του 2019 έχει οριστεί η επίσκεψη της «el Grechor» από την Ελβετία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου