ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επετειακή εκδήλωση

επετειακή-εκδήλωση-712001

Διοργανώνει για την Τετάρτη ο Σύλλογος Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης

Επετειακή εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης «ΣΙΜΕΑ» την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 19.00 στο αμφιθέατρο «Κορδάτος», συγκρότημα «Παπαστράτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με καλεσμένη τη διδάκτορα Ιστορίας Βασιλική Λάζου.

Θέμα της ομιλίας και συζήτησης που θα ακολουθήσει είναι «Η Ελληνική Εθνική Αντίσταση στο πλαίσιο του αντιφασιστικού αγώνα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Βασιλική Λάζου θα αναλύσει τη μεγάλη συμβολή που είχε η Ελληνική Αντίσταση στον αγώνα των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Η στενή συνεργασία που είχε με τα συμμαχικά κράτη Αγγλία, Σοβιετική Ενωση, Ηνωμένες Πολιτείες. Για τη συνεργασία που υπήρχε με τις στρατιωτικές αποστολές που είχαν στείλει τα κράτη αυτά στη διάρκεια της κατοχής και του αντιστασιακού αγώνα.

Η Βασιλική Λάζου είναι διδάκτωρ Ιστορίας. Διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι επιμελήτρια έκδοσης του περιοδικού «Hot Doc History» της εφημερίδας «Documento». Εχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αντικείμενο την ανάπτυξη καινοτόμων διαδραστικών περιβαλλόντων για τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης για το Μουσείο της Πόλης του Βόλου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκ μέρους του οποίου θα χαιρετίσει η αντιπρύτανης κ. Ιωάννα Λαλιώτου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου