ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φεστιβάλ σινεμά από σήμερα στο «Αχίλλειον»

φεστιβάλ-σινεμά-από-σήμερα-στο-αχίλλ-829859

Ανοίγει σήμερα στις 19.30 η αυλαία του 2ου φεστιβάλ ισπανόφωνου κινηματογράφου, που διοργανώνεται στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και της κ. Αριάδνης Φωτεινής Στέλλου MSc, καθηγήτριας Ισπανικής Φιλολογίας, τακτικής συνεργάτιδας του Instituto Cervantes και πρέσβειρας του Πανεπιστημίου της Salamanca στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της κινηματογραφικής κοινότητας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν τρεις σημαντικές ταινίες του σύγχρονου ισπανόφωνου κινηματογράφου.

Σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Pa negre» («Μαύρο ψωμί») του Agustí de Villaronga. Η ταινία βραβεύτηκε με 9 βραβεία Γκόγια 2011, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας και καλύτερου σκηνοθέτη, 15 βραβεία Gaudí 2011 και το Αργυρό Κοχύλι καλύτερης ηθοποιού του φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2010.

Αύριο Τετάρτη 14 Νοεμβρίου θα προβληθεί η επόμενη ταινία «Kamchatka» του Marcelo Piña. Τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή όπως τα βιώνει ο Χάρι, ένα δεκάχρονο αγόρι που το μόνο που θέλει είναι να παίξει και να κάνει φασαρίες με τον μικρό αδελφό του είναι το θέμα της ταινίας.

Η τρίτη και τελευταία ταινία θα προβληθεί μεθαύριο Πέμπτη 15 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την ταινία «Qué tan lejos;» της Tania Hermida. Η Εσπεράνθα, Ισπανίδα τουρίστρια, και η Τριστέσα, φοιτήτρια από τον Ισημερινό, γνωρίζονται σ’ ένα λεωφορείο με προορισμό την Κουένκα, όπου πηγαίνουν για διαφορετικούς λόγους. Επειδή έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι, οι δυο κοπέλες αποφασίζουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με ωτοστόπ.

Το αφιέρωμα υποστηρίζεται από το Instituto Cervantes, την Πρεσβεία της Αργεντινής, την Ισπανική Πρεσβεία, το Προξενείο του Εκουαδόρ, τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και «Το Κοινόν των Μαγνήτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου