ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Εγώ δεν είµαι ποιητής»

εγώ-δεν-είµαι-ποιητής-831525

O πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης σήμερα στο Πορφυρογένειο Αγριάς

Η ποιητική συλλογή του Αντώνη Ρουπακιώτη, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, παρουσιάζεται σήμερα Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 19.30, στο Πορφυρογένειο Αγριάς.

Η εκδήλωση παρουσίασης της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Εγώ δεν είµαι ποιητής» διοργανώνεται από τον εκδοτικό οίκο «Θεμέλιο», το ίδρυμα Ν. και Ε. Πορφυρογένη και τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου. Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Θεμέλιο» η δεύτερη έκδοση του βιβλίου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ηλίας Νικολακόπουλος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Αναστάσιος Βολιώτης πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, παρουσία του ίδιου του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Με τη συνεχή παρουσία του στα πολιτικά και νομικά δρώμενα του τόπου, ο Αντώνης Ρουπακιώτης έδωσε την πρώτη του ποιητική κατάθεση. Ποιήματα που γράφτηκαν εν θερμώ το καλοκαίρι του 2017 και έχουν πολλά να πουν. Ως αυτόπτης µάρτυς της γενιάς του, επιχειρεί να εκφραστεί µε ποιητικό λόγο – οξύ, σαρκαστικό ή ειρωνικό, ταυτόχρονα όµως και ανθρώπινο– και να στοχαστεί για όσα ζήσαµε, για όσα συμβαίνουν. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του αναδεικνύεται η ακατάλυτη δύναµη των ανθρωπίνων συναισθημάτων και σχέσεων, και η δοκιμασία τους στην εποχή µας.

Συνδιαλεγόμενος με στίχους ποιημάτων, ο Αντώνης Ρουπακιώτης συνομιλεί με τους μεγάλους μας ποιητές (Αναγνωστάκης, Ελύτης, Σεφέρης, Καβάφης, Πατρίκιος, Λειβαδίτης και άλλοι) και μιλά για γεγονότα που σημάδεψαν αυτή τη χώρα, αυτόν το λαό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου