ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Χρώματα γης»

χρώματα-γης-834948

Εγκαινιάζεται σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 19.00 η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Βολιώτισσας Ξένιας Τσιμπλάκη –Διαμαντοπούλου με τίτλο «Χρώματα γης», που θα φιλοξενηθεί έως τις 16 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Η Ξένια Τσιμπλάκη – Διαμαντοπούλου, η οποία γεννήθηκε και διαμένει στη Νέα Ιωνία Βόλου, είναι απόφοιτος της σχολής πρώην Δοξιάδη στον τομέα της διακόσμησης εσωτερικών χώρων, πεδίο στο οποίο δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της καριέρας συνεργάστηκε, εκτός των άλλων, με τον Δήμο Βόλου. Επιπλέον, υπήρξε επιμορφώτρια στο Κέντρο Νεότητας «Δίαυλος», στο στέκι Αγ. Αναργύρων, στις κοινωνικές δομές πρόνοιας Χιλιαδούς και Νέας Ιωνίας, καθώς επίσης και στα εικαστικά εργαστήρια στο Καραγάτς διδάσκοντας μπατίκ, διακόσμηση και εικαστικές κατασκευές.

Σε ατομικό επίπεδο έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις με έργα μπατίκ στο καλλιτεχνικό εντευκτήριο Βόλου, στο ξενοδοχείο «Park», στη Μακρινίτσα, στον Αη – Γιάννη Πηλίου και στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» στην Αθήνα, συμμετέχοντας, παράλληλα, σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις.

Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης αποτελεί για την ίδια η φύση. Καταλυτικός παράγοντας στην επαγγελματική και εικαστική της κατεύθυνση αποτέλεσαν τα ερεθίσματα της παιδικής της ηλικίας. Μεγαλώνοντας σε γραφικές αυλές της δεκαετίας του ’60, γεμάτες λουλούδια, πέτρες και χώμα, είχε άμεση επαφή με τη φύση. «Ήταν μοναδική για εμένα η αίσθηση και η χαρά που μου χάριζε το παιχνίδι μου με το φρέσκο χώμα, η χάραξη σχημάτων σε αυτό, ακόμα και η διαμόρφωση εσωτερικών χώρων σπιτιών πάνω του. Απολάμβανα να παρατηρώ τα χρώματα, τα σχήματα και τις ποικίλες υφές που υπάρχουν στα λουλούδια και σε όλα όσα ανήκουν στην αγνή, ανεπεξέργαστη φύση» αναφέρει η δημιουργός.

Πηγή προέλευσης των υλικών που χρησιμοποιεί στα έργα της, είναι η κάθε γωνιά, το κάθε εκατοστό γης, οποιοδήποτε σημείο στο οποίο βρίσκεται, είτε σε βουνό, είτε σε θάλασσα, ποτάμι, κ.α. «Πολλές φορές χρειάζεται να επεξεργαστώ ή να μετασχηματίσω η ίδια το υλικό μου, χωρίς να το αλλοιώσω με τεχνητά μέσα ή να το νοθεύσω (π.χ. θρυμμάτισμα πετρωμάτων ώστε να δημιουργήσω χρώματα όπως η ώχρα ή το σκούρο πράσινο)» σημειώνει η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου