ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η τελευταία οικογένεια» στο Μεταξουργείο και το «Αχίλλειον»

η-τελευταία-οικογένεια-στο-μεταξου-737084

Με την ταινία «Η τελευταία οικογένεια» σε σκηνοθεσία Γιαν Ματουζίνσκι συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί αύριο Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης προβολής στις 21.30.

Πρωταγωνιστούν Αντρζέι Σεβερίν, Νταβίντ Ογκρόντνικ, Αλεξάντρα Κονιέτσνα, Αντρζέι Χάιρα.

H ζωή του Πολωνού ζωγράφου Ζντζίσλαβ Μπεκσίνσκι γίνεται η αφορμή για μια ιλαροτραγική οικογενειακή σάγκα που διατρέχει σχεδόν τρεις δεκαετίες και αναδεικνύει με επιτηδευμένη εκκεντρικότητα τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο ζωγράφος, γλύπτης και φωτογράφος Ζντζίσλαβ Μπεκσίνσκι έγινε διάσημος, κυρίως τη δεκαετία του ’80, μέσα από μια σειρά έργων που απεικόνιζαν εφιαλτικά δυστοπικά τοπία και δυσοίωνα παραμορφωμένες φιγούρες που φλέρταραν με τον σουρεαλισμό, μια τεχνοτροπία που τον καθιέρωσε ως έναν από τους σημαντικότερους Πολωνούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα κι έκανε αργότερα απρόσμενα τους πίνακές του εξαιρετικά δημοφιλείς για εξώφυλλα δίσκων μέταλ μουσικής. Μακριά από το συμβατικό κινηματογραφικό πορτρέτο ενός καλλιτέχνη, ωστόσο η ταινία του Γιαν Ματουζίνσκι ελάχιστα ενδιαφέρεται για την ίδια τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, προσπερνώντας φευγαλέα το εικαστικό έργο του ζωγράφου Μπεκσίνσκι και προτιμώντας να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην ταραγμένη οικογενειακή ζωή της φαμίλιας Μπεκσίνσκι, διατρέχοντας μέσα από μια επεισοδιακή αφήγηση 28 ολόκληρα χρόνια, από το 1977 μέχρι το 2005.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου