Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Μανίκα στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-10-10, 19:41:06
Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Μανίκα στον Βόλο

Το βιβλίο «Κρίσεις και αλλαγές – Το αχώριστο δίδυμο» του Βασίλειου Δ. Μανίκα παρουσιάζεται αύριο Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 20.00 στο ξενοδοχείο «VOLOS PALACE» αίθουσα «Μαγνησία», (Ξενοφώντος και Θρακών, Βόλος, τηλέφωνο 2421076501 – 5).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δρ. Χρήστος Κόλλιας, καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο Εφαρμοσμένης Οικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών. Συντονίζει η δημοσιογράφος Βάσω Κυριαζή, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μιχάλη Σιδέρη».

Ο συγγραφέας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οταν η κρίση γίνεται τρόπος ζωής, όπως συμβαίνει στις μέρες μας, οι κοινωνίες πρέπει να μάθουν να αναζητούν καινούργιες ατραπούς και νέους ορίζοντες διαφυγής στο μέλλον. Οι τελευταίες απανωτές κρίσεις, δυστυχώς, έδειξαν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Στο παρόν βιβλίο αναλύονται τα αίτια και οι παραλείψεις που οδήγησαν την ανθρωπότητα σε μια συνεχόμενη κρίση και προτείνονται τρόποι αποφυγής και καλής διαχείρισης μελλοντικών κρίσεων. Ειδικά για την Ελλάδα δίνεται έμφαση στα λάθη των κυβερνώντων και στην κακή λειτουργία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και προτείνονται παρεμβάσεις για τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου. Ενός κράτους που να εμπνέει εμπιστοσύνη στους επενδυτές και να διασφαλίζει τους πολίτες του. Η διαφάνεια, η αξιοκρατία, μαζί με το όραμα και τις αξίες μιας χώρας ή ενός οργανισμού οδηγούν σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Απαραίτητα στοιχεία ανάπτυξης και προόδου κρατών και επιχειρήσεων είναι η ύπαρξη ενός ενδελεχούς στρατηγικού σχεδίου, ο ειλικρινής διάλογος, η συνεννόηση, η σύνθεση ιδεών και, τέλος, η υλοποίηση του σχεδίου. Απ’ ό,τι φάνηκε από την τελευταία μεγάλη κρίση, σχεδόν όλα αυτά στο σύνολό τους εξέλιπαν με οικτρά και ειδικά για τη χώρα μας ίσως μοιραία αποτελέσματα.

Όσο είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε, έχουμε ακόμη ελπίδα να πετύχουμε. Tο μέλλον είναι εδώ, αλλά δεν μας περιμένει, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για δράση ώστε να πορευθούμε μαζί του. Ο χρόνος δεν είναι απλά χρήμα, αλλά η ίδια η ζωή. Aς κάνουμε κάτι να την κερδίσουμε!».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=