ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Φιλιππίδεια» στις Μηλιές

φιλιππίδεια-στις-μηλιές-780412

Θεσμός με πανελλήνια απήχηση είναι τα «Φιλιππίδεια 2018» που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλεών «Γρηγόριος Κωνσταντάς» κάθε καλοκαίρι, στη μνήμη του Μηλιώτη δασκάλου του γένους Δανιήλ Φιλιππίδη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου, στις 10.00 μ. μ. στην πλατεία των Μηλεών θα πραγματοποιηθεί χορευτική βραδιά με τους Red Wine band. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν και να ξεφαντώσουν μαζί τους με Rock – Blues – Jazz – Latin – Rock & Roll – Reggae και ελληνικό έντεχνο και λαϊκό. Κιθάρες, σαξόφωνα και κρουστά, δημιουργούν αστείρευτο κέφι, ενώ οι φωνές του Μιχάλη, της Ολλανδέζας Νίνας και του Λάζαρου προσκαλούν τους ακροατές να δώσουν το «παρών» στη μέθεξη της βραδιάς.

Το γκρουπ «Red WineBand» απαρτίζουν οι: Μιχάλης Πόρναλης κιθάρα – τραγούδι, Νίνα Van Slogteren τραγούδι – κιθάρα, Γιάννης Καλαντζής κιθάρες – εφέ, Αλέξης Βαγενάς σαξόφωνο, Λάζαρος Λιακόπουλος μπάσο – τραγούδι και Σωτήρης Ράπτης τύμπανα-κρουστά.

Τα μέλη της μουσικής συντροφιάς, στα 14 χρόνια της μουσικής τους συνύπαρξης, έχουν δώσει πάνω από 550 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αύριο Κυριακή 5 Αυγούστου, στις 9.00 μ. μ. στο προαύλιο του Συλλόγου, κουκλοθέατρο και θέατρο « Μίνι Μπελάδες» από την παιδική σκηνή « Ονειροβάτες». Σε ένα μέρος μακρινό, υπήρχε ένα βασίλειο όπου ο βασιλιάς του ήθελε να δώσει στον πιο δυνατό την κόρη του. Ένας άρχοντας με τους μικρούς του κίτρινους ακόλουθους όμως, είχε άλλη άποψη! Ποιος θα σώσει λοιπόν την πριγκίπισσα; Ένα ανατρεπτικό παραμύθι με αρκετά κωμικά στοιχεία και τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών. (Συμμετέχουν τα Μinions).

Η παιδική σκηνή «Ονειροβάτες» προσφέρει ένα ξεχωριστό και ταυτόχρονα υψηλών προδιαγραφών θέαμα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης 30 και πλέον χρόνια μεταφέροντας την τέχνη του κουκλοθέατρου σε σχολικές μονάδες και άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς. Κύρια πηγή έμπνευσής της είναι τα λαϊκά παραμύθια, τα κλασσικά παραμύθια και η μυθολογία.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή – σκηνοθεσία: Ιωάννη Γλωσσόπουλου, κούκλες- σκηνικά: Αναστασία Ξηρομερίτη. Είσοδος 2 ευρώ

Επίσης ότι τα εγκαίνια της έκθεσης « Φωτεινές συνθέσεις» της Έλενας Κανάκη θα πραγματοποιηθούν στον αυλόγυρο της Αγίας Μαρίνας την 17η Αυγούστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου