ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με την «Κιβωτό» στην Κάτω Ιταλία

με-την-κιβωτό-στην-κάτω-ιταλία-780716

Πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην «Μεγάλη Ελλάδα», την Κάτω Ιταλία, διοργανώνει η «Μαγνήτων Κιβωτός» της Μητρόπολης Δημητριάδος, από 17 έως 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης της νέας δράσης που τιτλοφορείται «Ταξιδεύοντας με την ΚΙΒΩΤΟ».

Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι στη «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2017», τιμώμενη περιοχή της Μεσογείου ήταν η MAGNA GRAECIA. Μεγάλο το ερέθισμα, κυρίως με την προτροπή ανθρώπων που τη γνωρίζουν καλύτερα.

Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε τη δράση αυτή και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας πληροφορίες από πολλούς ανθρώπους, εντός και εκτός Ελλάδος που γνωρίζουν την περιοχή και τους ανθρώπους της, οργάνωσε και προγραμμάτισε αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι.

Προγραμματίζεται οι συμμετέχοντες να επισκεφθούν και να απολαύσουν Αρχαιολογικούς χώρους, αρχαίους ναούς, μουσεία, θέατρα, τεχνικά έργα, καθεδρικούς ναούς. Να δουν τα έργα και την παρουσία των προγόνων μας. Να περπατήσουν σε δρομάκια ειδυλλιακά, ιστορικές πλατείες, να προσκυνήσουν σε παλαιοχριστιανικούς Ιερούς ναούς. Να επισκεφτούν την Βασιλική του Αγ. Νικολάου, και στην κρύπτη να προσκυνήσουν την λάρνακα, όπου βρίσκετε το λείψανο του Αγίου, και το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεριστή Καλαβρίας. Να γευτούν την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα και τον γνωστό ιταλικό καφέ.

Να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον GIORGIO, που τον ακούσαμε το 2017 στον Βόλο, αλλά και τους απογόνους των προγόνων μας, οι οποίοι κατοικούν στις περιοχές Καλαβρίας και Απουλίας και μιλούν τα λεγόμενα Γκραικάνικα.

Να ακούσουν, τέλος, από τοπικά συγκροτήματα τη μουσική τους και να χορέψουν μαζί τον γνωστό χορό τους Ταραντέλα.

Η εκπαιδευτική εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις στις πόλεις και τα χωριά της Κάτω Ιταλίας: Μπάρι, Ταυριανή, Ρήγιο της Καλαβρίας, Λέτσε, Σαλέντο, Στερνατία, Καλημέρα, Μαρτάνο , Κοριλιάνο.

Η αναχώρηση θα γίνει την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, που εορτάζει η Αγία Σοφία και οι κόρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, και η επιστροφή την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Διαθέτοντας τη Σοφία και τη γνώση των ξεναγών, και έχοντας ακράδαντη πίστη ότι η ελπίδα των συμμετεχόντων για μια αξέχαστη εμπειρία θα συναντήσει την αγάπη και τη φιλοξενία των Γκρεκάνων, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν, να πάρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο βιβλιοπωλείο της Ι.Μ.Δ., «ΛΥΧΝΟΣ», Κ. Καρτάλη 160, τηλέφωνο, 21421032916 ή στα μέλη του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Επικεφαλής της εκπαιδευτικής εκδρομής θα είναι ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, γεγονός που προδικάζει με απόλυτη ασφάλεια την επιτυχία και αυτού του στόχου της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου