ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δικηγόροι στην σκηνή

δικηγόροι-στην-σκηνή-809642

Η «Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων – ΑΘΕΜΙΤΟΣ» συμμετέχει στο 3ο Φεστιβάλ Βόλου, με τη νέα του παραγωγή «Οι κληρονόμοι του Κάιν».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του πάρκινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου (οδός Π. Μελά & 28ης Οκτωβρίου), αύριο Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 9.30μ.μ. Σε περίπτωση βροχής θα πραγματοποιηθεί στον παράπλευρο στεγασμένο χώρο της στοάς Ματσάγγου, όπου θα υπάρχουν καθίσματα.

Η θεματική της παράστασης βασίζεται στην πραγματικότητα και τις συνιστώσες «πόλεμος – επεμβάσεις – βασανιστήρια – βία – ανθρώπινη φύση».

Αποτελείται από μια σύνθεση θεατρικών και άλλων κειμένων, ειδησεογραφίας, χρονικών, συνεντεύξεων κλπ, με κύρια αναφορά στην αιώνια πάλη του ανθρώπου και των κοινωνιών για καλύτερες κι ανθρωπινότερες συνθήκες ζωής, καθώς και τη βία που ασκείται για την καταστολή της από κυρίαρχες, τυραννικές ή και παρανοϊκές εξουσίες.

Στόχος της είναι να αναδείξει τη βαναυσότητα και το παράλογο των πολέμων, την ανάγκη ανοχής της διαφορετικής κοινωνικής και πολιτικής άποψης, την καταγγελία των βιαιοπραγιών, των βασανιστηρίων, των γενοκτονιών.

Οι πηγές των κειμένων της παράστασης είναι: η Παλαιά Διαθήκη «Γένεσις», το βιβλίο του Αλεξ. Σολτζενίστιν (Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ), κείμενα του Ηλία Μαγκλίνη, της Ομάδας «Νότιο Σέλας», του θεατρικού της Κάρυλ Τσέρτσιλ «Too drunk to say I love you?», μελέτη της Αγγελικής Νικολάου «Η κίτρινη Αποθήκη του Βόλου», ειδησεογραφικά δελτία κλπ.

Τους χαρακτήρες ερμηνεύουν οι: Ολγα Γεωργοπούλου, Δήμητρα Καραπαναγιώτη, Ξενία Κουτσιμάνη, Μάρκου Μαρίε, Αλέξανδρος Κοσμάς, Παπαδόπουλος Παύλος, Καραλόπουλος Θωμάς, Θανάσης Μελάκος.

Το έργο παρουσιάζεται σε σύνθεση κειμένων – σκηνοθεσία από τον Αλέξανδρο Κοσμά, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, επιμέλεια κίνησης Ζάννα Γαλλιού, σκηνικά Θανάσης Τίκας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνδρομή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου