ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-416551

Εκθέσεις    

* «Υποδήματα-βήματα» τιτλοφορείται η έκθεση του συμπολίτη εικαστικού Αστέρη Γκέκα που λειτουργεί στο «Βάμμα νυκτός». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου.
 
* «Terra incognita» τιτλοφορείται η έκθεση τεσσάρων γυναικών καλλιτεχνών που λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο (β΄ όροφο). Πρόκειται για μια μικρή ομαδική των καλλιτεχνών Βάσως Βούλγαρη, Χέυντυ Σταθάκη, Ιωάννας Τερλίδου και Μάγκυ Χούρυ, που δημιούργησαν έργα ειδικά γι’ αυτή τη θεματική έκθεση.
 
 * Στον κινηματογράφο Αχίλλειον (Ιάσονος και Κουμουνδούρου) στο Βόλο λειτουργεί η έκθεση PROVA.3/Άναυρος. Στην έκθεση αυτή που πραγματοποιείται στα πλαίσια του μαθήματος Εικόνα ως Κατασκευή με επιβλέποντα τον ζωγράφο και διδάσκοντα Κώστα Μπομπό, ομάδες φοιτητών του τμήματος αρχιτεκτόνων του Π.Θ κάνουν σκέψεις και εικόνες πάνω στο πάρκο του Αναύρου και τις παρουσιάζουν σε ένα φοιτητικό εργαστήριο μέχρι τις 07/01.
 
* Κούκλες και διακοσμητικά σπιτάκια μινιατούρες συνθέτουν την έκθεση της Λίας Μουχτάρη, η οποία κοσμεί το πατάρι του βιβλιοπωλείου «Χάρτα». Τα πρωτότυπα έργα της πολυτάλαντης δημιουργού θα παρουσιάζονται στο κοινό έως τις 7 Ιανουαρίου.
 
* Εκθεση ζωγραφικής, σκίτσου και σχεδίων της καλλιτέχνιδος και λογοτέχνιδος Ιουλιέττας Κουντουριώτη πραγματοποιείται στην σοφίτα του κτηρίου Σπίρερ. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, Σάββατο και Κυριακή 17.00 έως 23.00. Το κτήριο Σπίρερ βρίσκεται Μικρασιατών 81, μεταξύ Βασάνη και Μακρινίτσης, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας με την καλλιτέχνιδα είναι 6979316283.
 
* Ομαδική έκθεση με εορταστικό χρώμα πραγματοποιείται στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο. Η μεγάλη εορταστική έκθεση διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Τμήμα Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου με τη συμμετοχή 85 καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. Η έκθεση πραγματοποιείται στο ισόγειο και ημιώροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο. Το κλείσιμο στις 15 Ιανουαρίου θα συνοδευτεί από εκπλήξεις για το «καλό ποδαρικό» στα καλλιτεχνικά της πόλης.
 
 
 
Θέατρο
 
* Με δύο θεατρικές παραγωγές θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα του ΔηΠεΘε Βόλου για την περίοδο των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Tο Θέατρο του Βόλου, γιορτάζει με την κωμωδία «Ωχ, Τα Νεφρά Μου» του Μπ. Τσικληρόπουλου και το παραμύθι «Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά» του Χ. Κ. Άντερσεν σε διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου. Παραστάσεις και των δύο θεατρικών παραγωγών θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εορτών ως εξής : «Ωχ, Τα Νεφρά Μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου – Πρόγραμμα.
 Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010, 9.00μ.μ, Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2010 – Πρωτοχρονιά, 9.00μ.μ και Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2010, 8.00μ.μ. Από την 3η Ιανουαρίου και έπειτα, οι παραστάσεις της κωμωδίας «Ωχ, Τα Νεφρά Μου», θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2011.
 
* Η θεατρική ομάδα Bar Theater Company παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Εγώ… η άλλη» την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στις 10 μ.μ. στον Πολυχώρο Τέχνης Ωδείου Φουντούλη-(Αντωνοπούλου 17 στο Βόλο). Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210 24816.
 
 
Κοπές πίτας
 
*Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Βόλου διοργανώνει εορταστική εκδήλωση την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 18.30 στο ξενοδοχείο Παρκ όπου θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Ιουλία Νησιώτου-Μαντέλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα αναπτύξει το θέμα «Ζώντας από κοντά την ανάπτυξη του παιδιού, από την γέννηση μέχρι τα σχολικά χρόνια». Πληροφορίες Σούλα Περεντίδη στα τηλέφωνα 2421036355 και 6973043493.
 
* Η Ομάδα ΧΕΝ Βόλου θα κόψει την πίτα την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Παρκ».
 
*Ο Εκδρομικός Ομιλος Βόλου «Νέα Ζωή» διοργανώνει χορευτική συνεστίαση των μελών και φίλων του στις 15 Ιανουαρίου, στην αίθουσα «Μαγνησία» του ξενοδοχείου «Βόλος Παλάς», συνοδεία ορχήστρας, κατά την οποία θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Επίσης επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυσή του θα βραβεύσει τον επί 50 χρόνια πρώην πρόεδρό του Αλέξανδρο Ροντογιάννη.
 
* Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα κόψει την πίτα του στις 12 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Τμήματος Χωροταξίας.
 
Εκδρομή
 
* Ο Εκδρομικός Ομιλος Βόλου «Νέα Ζωή» για τον μήνα Ιανουάριο προγραμματίζει στις 23 Ιανουαρίου ημερήσια εκδρομή για Σουρωτή-Οσιο Παΐσιο-Αγία Αναστασία Φαρμακολήτρια. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ομίλου, Χατζηαργύρη 1 (γραφείο Α3), τις πρωινές ώρες 10.00-13.00 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421035915.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου