ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρωμα ναυτικής εβδομάδας

αρωμα-ναυτικής-εβδομάδας-815612

Ο Βόλος συναντά την Καλαμάτα στο πλαίσιο της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2018», με δίαυλο επικοινωνίας την πολυμελή και ιστορική Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας που είναι προσκεκλημένη της «Μαγνήτων Κιβωτού» και των συνεργαζόμενων φορέων.

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολύπτυχη συναυλία, με ένα οργανωμένο και σπονδυλωτό πρόγραμμα, θα δοθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού (Κ. Καρτάλη & Ανθ. Γαζή), σήμερα Σάββατο 16 Ιουνίου, στις 8.30μ.μ.

Δύο παραθαλάσσιες πόλεις -ο Βόλος και η Καλαμάτα- θα επικοινωνήσουν μέσα από τα σπουδαία θαλασσινά τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν με το πήγαιν’-έλα της αρμυρής αύρας και τον ήρεμο κυματισμό των καλοκαιρινών θαλασσών μας. Είναι μια εκδήλωση που απευθύνεται, από εξαιρετικούς συντελεστές, σε όλους εκείνους που αγαπούν τη θάλασσα.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας είναι από τα εμβληματικά μουσικά συγκροτήματα, έχει συμπράξει με κορυφαίους σολίστ και έχει λάβει μέρος σε διακεκριμένα φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό.

Το όλο πρόγραμμα που θα ερμηνεύσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας είναι έτσι διαρθρωμένο ώστε να υπηρετεί τη διαχρονική σχέση μας με τη θάλασσα. Διευθύνει ο Κώστας Νικολέας, εμβληματικός μαέστρος της από το 1991. Σολίστ είναι: η μονωδός και μουσικολόγος Γιώτα Δημητροπούλου και ο τρομπετίστας Δημήτρης Χαρλέπας. Αφηγητής είναι ο Γιάννης Πλεμμένος, πανεπιστημιακός-εθνομουσικολόγος και ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών.

Αυριανές εκδηλώσεις

Αύριο Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσεβίου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, όπου θα τελεστεί Μνημόσυνο υπέρ του Αγνώστου Ναυτικού. Από τις 10.30π.μ. έως τη 1μ.μ. στο προαύλιο του ναού θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία.

Οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2018 θα ολοκληρωθούν στον ίδιο χώρο το βράδυ της Κυριακής, με τη μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου και τον καταληκτήριο χαιρετισμό του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου