ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-416551

Εκθέσεις    

* «Υποδήματα-βήματα» τιτλοφορείται η έκθεση του συμπολίτη εικαστικού Αστέρη Γκέκα που λειτουργεί στο «Βάμμα νυκτός». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου.
 
* «Terra incognita» τιτλοφορείται η έκθεση τεσσάρων γυναικών καλλιτεχνών που λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο (β΄ όροφο). Πρόκειται για μια μικρή ομαδική των καλλιτεχνών Βάσως Βούλγαρη, Χέυντυ Σταθάκη, Ιωάννας Τερλίδου και Μάγκυ Χούρυ, που δημιούργησαν έργα ειδικά γι’ αυτή τη θεματική έκθεση.
 
 *  Στον κινηματογράφο Αχίλλειον (Ιάσονος και Κουμουνδούρου) στο Βόλο λειτουργεί η έκθεση PROVA.3/Άναυρος. Στην έκθεση αυτή που πραγματοποιείται στα πλαίσια του μαθήματος Εικόνα ως Κατασκευή με επιβλέποντα τον ζωγράφο και διδάσκοντα Κώστα Μπομπό, ομάδες φοιτητών του τμήματος αρχιτεκτόνων του Π.Θ κάνουν σκέψεις και εικόνες πάνω στο πάρκο του Αναύρου και τις παρουσιάζουν σε ένα φοιτητικό εργαστήριο μέχρι τις 07/01.
 
 
* Εκθεση ζωγραφικής, σκίτσου και σχεδίων της καλλιτέχνιδος και λογοτέχνιδος Ιουλιέττας Κουντουριώτη πραγματοποιείται στην σοφίτα του κτηρίου Σπίρερ. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, Σάββατο και Κυριακή 17.00 έως 23.00. Το κτήριο Σπίρερ βρίσκεται Μικρασιατών 81, μεταξύ Βασάνη και Μακρινίτσης, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας με την καλλιτέχνιδα είναι 6979316283.
 
* Ομαδική έκθεση με εορταστικό χρώμα πραγματοποιείται στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο. Η μεγάλη εορταστική έκθεση διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Τμήμα Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου με τη συμμετοχή 85 καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. Η έκθεση πραγματοποιείται στο ισόγειο και ημιώροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο. Το κλείσιμο στις 15 Ιανουαρίου θα συνοδευτεί από εκπλήξεις για το «καλό ποδαρικό» στα καλλιτεχνικά της πόλης.
 
 
Θέατρο
 
* Με δύο θεατρικές παραγωγές θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα του ΔηΠεΘε Βόλου για την περίοδο των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.
Ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 9.00 το βράδυ το Θέατρο του Βόλου, γιορτάζει με την κωμωδία «Ωχ, Τα Νεφρά Μου» του Μπ. Τσικληρόπουλου, ενώ την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στις 12.00 το πρωί, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου καλεί γονείς και παιδιά για να απολαύσουν το γιορτινό παραμύθι «Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά» του Χ. Κ. Άντερσεν σε διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου.
Παραστάσεις και των δύο θεατρικών παραγωγών θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εορτών ως εξής : «Ωχ, Τα Νεφρά Μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου – Πρόγραμμα.
Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010 – Χριστούγεννα, 9.00μ.μ., Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010 – 8.00μ.μ, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, 9.00μ.μ, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010, 9.00μ.μ, Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2010 – Πρωτοχρονιά, 9.00μ.μ και Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2010, 8.00μ.μ. Από την 3η Ιανουαρίου και έπειτα, οι παραστάσεις της κωμωδίας «Ωχ, Τα Νεφρά Μου», θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2011.
«Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά» του Χ.Κ. Άντερσεν – Πρόγραμμα. Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010, 12.00π.μ, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010, 7.00μ.μ, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010, 7.00μ.μ.
 
* Η θεατρική ομάδα Bar Theater Company παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Εγώ… η άλλη» την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στις 10.μμ, στον Πολυχώρο Τέχνης Ωδείου Φουντούλη-(Αντωνοπούλου 17 στο Βόλο). Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210 24816. 
 
 
 
Εκδηλώσεις
 
* Παραστάσεις αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των γιορτινών ημερών. Τα παιδιά θα μπορέσουν να ακούσουν την Κυριακή 26 και την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010 , στις 18.30 μ.μ την παράσταση «Το σκοτεινό δάσος των μύθων. Παραμύθια των αδελφών Γκρίμμ». Τα ατρόμητα αλλά και τα φοβισμένα παιδιά μπορούν να ξαναέρθουν την Τρίτη 28 και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010, 18.30 μ.μ για να ακούσουν την παράσταση «Τα παιδιά που νίκησαν τον φόβο. Ελληνικά λαϊκά παραμύθια» και να μάθουν να είναι πιο ψύχραιμα και από τους μεγάλους που έχουν γεμίσει φόβο τούτο την δύσκολη εποχή της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 6 ευρώ και ελεύθερη για τα παιδιά των πολυτέκνων μετά το δεύτερο.
 
* Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τίτλο «Χριστούγεννα σημαίνει…» διοργανώνουν τα ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, Προσυγικών, Βασδεκείου, ΜεΑ και ΡΟΜ και προσκαλούν μεγάλους και μικρούς να παίξουν παιχνίδια πολλά και να ευχηθούν για την καινούργια χρονιά υγεία, αγάπη και χαρά. Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Σταδίου και Μανδηλαρά. Παράλληλα σήμερα και αύριο από τις 6-8 μμ στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας θα λειτουργήσει φιλανθρωπικό παζάρι με Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες από τους γονείς των παιδιών που παρακολουθούν τα εργαστήρια των Κέντρων.
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου