ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεπιστημονική συζήτηση

διεπιστημονική-συζήτηση-20956

Διεπιστημονική συζήτηση με θέμα «Τα αρχέτυπα συναισθήματα», θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο του Κέντρου Τέχνης σήμερα Πέμπτη 10 Μαΐου στις 19.00, από το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το δάσος των συναισθημάτων» και την ομώνυμη έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» στον Βόλο από τις 30 Απριλίου έως τις 14 Μαΐου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Ελένη Τσιντζήρα, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου, με μετεκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στη Γερμανία (TU-Dresden). Εργάζεται ως ψυχολόγος από το 2009 στον Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ και παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στον Βόλο. Στο παρελθόν έχει συντονίσει σχολές γονέων, ενώ έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση ειδικών ψυχικής υγείας στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία στην Κύπρο.

Θα μιλήσει επίσης η Γεωργία Παβέλη, αρχαιολόγος, η οποία θα μας εισαγάγει στο θέμα της απεικόνισης των αρχέτυπων συναισθημάτων της χαράς, της λύπης, του θυμού και του φόβου στην αρχαία ελληνική τέχνη, από τη Νεολιθική εποχή έως τα Ελληνιστικά χρόνια. Η Γεωργία Παβέλη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στα αρχαιολογικά ευρήματα-τεχνουργήματα στο UCL του Λονδίνου (MA in Artefact Studies) και έχει μελετήσει την αρχαία ελληνική επιγραφική, γλυπτική και κεραμική. Έχει εργαστεί σε πολλές αρχαιολογικές ανασκαφές. Είναι, επίσης, διπλωματούχος ξεναγός του Υπουργείου Ανάπτυξης, Οικονομίας και Τουρισμού.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Νικολέτα Τζάνη, Δρ ιστορικός της τέχνης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, υπάλληλος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου. Η Νικολέτα Τζάνη, η οποία είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Το δάσος των συναισθημάτων», που διεξήχθη στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» από τις 30 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2018 αλλά και της ομώνυμης έκθεσης, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνεται η συζήτηση.

Η έκθεση «Το δάσος των συναισθημάτων» που φιλοξενείται στο ισόγειο του Κέντρου Τέχνης (Μεταμορφώσεως 3, ΤΚ 3833, Βόλος, τηλ. 2421031701) παρατείνεται έως την Δευτέρα 14 Μαΐου, με ωράριο λειτουργίας Δευτέρα-Τετάρτη, 10.00-13.00 και 15.00-21.00, Πέμπτη-Παρασκευή 15.00-21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου