ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα για τα μαντεία και τα μυστήρια στην αρχαία Ελλάδα

ημερίδα-για-τα-μαντεία-και-τα-μυστήρια-53316

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ», το οποίο εξειδικεύεται στην επιμόρφωση ενηλίκων στον τομέα του πολιτισμού, διοργανώνει για το Σάββατο 21 Απριλίου (10.00-12.30) ημερίδα με τίτλο «Tα μαντεία και τα μυστήρια των αρχαίων Ελλήνων μέσα από τα αρχαία κείμενα και τα αρχαιολογικά κατάλοιπα». Θα παρουσιαστούν οι αρχαίες πηγές και τα πορίσματα των πρόσφατων αρχαιολογικών ερευνών για τα κυριότερα μαντεία του ελλαδικού χώρου (Δωδώνης, Δελφών, Νεκρομαντείο Αχέροντα), καθώς και για τα σπουδαιότερα μυστήρια (Ελευσίνια, Καβείρια).

Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, φοιτητές και απόφοιτοι φιλοσοφικών σχολών, ξεναγοί και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού, αλλά και σε όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τoν αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και εκπαιδευτικό υλικό. Δηλώσεις συμμετοχής έως 18 Απριλίου.Πληροφορίες στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΟΓΟΥ και ΤΕΧΝΗΣ» Κωνσταντά 129 και Βενιζέλου, 38333, Βόλος, τηλέφωνο 2421102124.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου