ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρωτότυπα έργα τέχνης

πρωτότυπα-έργα-τέχνης-60055

Eκθεση χειροποίητων δημιουργιών με τίτλο: «Χειροποίητα Αυγά – η τέχνη του kraslice» του Δημήτρη Ελευθερούλη λειτουργεί στον χώρο τέχνης «Giorgos Karamarlis», Σπ. Σπυρίδη 38, Εμπορικό Κέντρο NAKOS CENTER.

Εγινε πλέον θεσμός: η πρώτη αντάμωση των μελών και φίλων του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων (μετά την αντίστοιχη της συνάντησης για την κοπή της βασιλόπιτας) να πραγματοποιείται στα εγκαίνια της έκθεσης του Δημήτρη Ελευθερούλη, λίγο πριν την Πασχαλιά. Για τον λόγο αυτό λοιπόν η εκδήλωση του συλλόγου, πέραν της αναδείξεις πλευρών της πνευματικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας των αποφοίτων, τα τελευταία χρόνια προσέλαβε και αυτόν τον χαρακτήρα, δηλαδή της προ-πασχαλινής αντάμωσης.

Η έκθεση χειροποίητων δημιουργιών του απόφοιτου της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» της Αγριάς, Δημήτρη Ελευθερούλη, περιλαμβάνει νέα σχέδια εφέτος, που και πάλι θα εκπλήξουν τους επισκέπτες. Αυγά σκέτα έργα τέχνης, με την τεχνοτροπία «kraslice», πολύχρωμα με ευφάνταστα σχέδια, κεντημένα όλα στο χέρι.

Ο Δημήτρης Ελευθερούλης, σχεδιαστής τεχνικών και μεταλλικών έργων στο επάγγελμα, έχοντας ευαίσθητο και εξασκημένο χέρι, μεράκι αλλά και μεγάλη υπομονή, είναι αυτοδίδακτος στην τέχνη αυτή. Πριν περίπου δεκαπέντε χρόνια, σε κάποιο από τα ταξίδια που είχε κάνει στην Αυστρία και στην Τσεχία, είχε δει τα περίτεχνα διακοσμημένα αυγά, κυρίως ζωγραφιστά, του άρεσαν πολύ και τα συγκράτησε στου μυαλό του. Οταν συνταξιοδοτήθηκε και είχε αρκετό ελεύθερο χρόνο, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη ζωγραφική αρχικά, τη γλυπτική κατόπιν και στη συνέχεια με την κατασκευή κοσμημάτων. Όταν όμως έτυχε να του δωρίσουν αυγά στρουθοκαμήλου, πήρε την απόφαση να δοκιμάσει να τα σκαλίσει, όπως τα είχε δει στα ταξίδια του, και αφοσιώθηκε σε αυτό.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου και λειτουργεί σύμφωνα με το ωράριο των καταστημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου