ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σταυρός και ο Άνθρωπος… Παράσταση λόγου και μουσικής στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης

ο-σταυρός-και-ο-άνθρωπος-παράσταση-λό-66972

Μια παράσταση λόγου και μουσικής, με τον γενικό τίτλο « Ο Σταυρός και ο άνθρωπος», θα παρουσιαστεί με την ευκαιρία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με γενικό συντονιστή τον φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός για την διάσωση του Πολιτιστικού αποθέματος».

Ο Βασίλης Αγροκώστας, ερμηνευτής – Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου, η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη δ/νση του Δημήτρη Α. Κατσικλή, Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού Αναλήψεως Βόλου και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, παίζοντας πιάνο και συνθετικούς ήχους , δημιουργούν μια μουσική παράσταση λόγου και μουσικής.

Θα ακουστούν εκκλησιαστική και κοσμική μουσική, δείχνοντάς μας ότι η Σταύρωση εισβάλει μέσα στην καθημερινότητα και την εμπνέει.

Μέσα στα κείμενα που γράφει και παρουσιάζει ο Νίκος Βαραλής, δ/ντής της «Ορθόδοξης Μαρτυρίας», του ραδιοφώνου της Μητροπόλεως Δημητριάδος και μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού», θα γίνει προσπάθεια ανίχνευσης του τί σημαίνει ο Σταυρός στη ζωή των ανθρώπων. Τί είναι ο Σταυρός για τον άνθρωπο του σήμερα; Ένα χρυσό στολίδι; Ένα σύμβολο; Μια ταυτότητα; Τί προσπάθησε να μας διδάξει, πράγματι, ο Θεός – Ιησούς Χριστός που σηματοδοτεί και την μεγάλη κορυφή της αγάπης Του; Πώς το προσέγγισαν άνθρωποι κάθε επαγγέλματος και μορφωτικού επιπέδου μέσα στα ιστορικά χρόνια; Ποιο είναι το αποτύπωμά Του στις καρδιές μας; Πού μας οδηγεί αυτό το αποτύπωμα και τί μπορεί να σημαίνει αυτό για τη ζωή μας;.

Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 30/3 στις 7.30μ.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης. Είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου