ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-416551

Εκθέσεις
Στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (ισόγειο – ημιώροφος – β΄ όροφος) θα λειτουργήσει η έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου των βραβευμένων φωτογράφων του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Ασπρόμαυρης φωτογραφίας «Δημήτριου Λέτσιου». Διάρκεια έκθεσης: έως 09/12/2010. Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00, Σάββατο: 10.00 – 13.30.
 
Στη σοφίτα του Κτηρίου Σπήρερ λειτουργεί η έκθεση της Παρασκευής Τουλούπη με θέμα «παραμυθόφυλλα». Η έκθεση διοργανώνεται από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου.
Διάρκεια έως 3 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 6.30-9.30 μ.μ. καθημερινά και 12-2 μ.μ. το σαββατοκύριακο.
 
Στο πατάρι της «Χάρτας» λειτουργεί η έκθεση της Άρτεμης Μακρίδου με τίτλο «Ένα χάρτινο δωμάτιο στη Χάρτα: 79 αντικείμενα της Άρτεμης Μακρίδου». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου.
 
Ομαδική έκθεση εικαστικών δημιουργών με Βολιώτες δημιουργούς πραγματοποιείται στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη (Αντωνοπούλου 17, 1ος όροφος, Βόλος) και θα διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά 9 π.μ. – 11 μ.μ. Γνωστοί δημιουργοί συμμετέχουν στην έκθεση που περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και βιτρώ.
Ενδυματολογικές δημιουργίες από χαρτί.
 
Έκθεση της Ρουμάνας σχεδιάστριας Gabriela Caraman Corut λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Η έκθεση της Gabriela Caraman Corut θα διαρκέσει έως αύριο 28 Νοεμβρίου, με ώρες επίσκεψης από τις 9:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ.
 
 
Θεία Λειτουργία
Επίσημη Αρχιερατική θεία λειτουργία θα τελεστεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ. για την εορτή του Ιερού Ναού Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου. Την λειτουργία θα τελέσουν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας, Ζακύνθου-Κεφαλληνίας και Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ιωάννης Σπιτέρης και ο εφημέριος της ενορίας π. Πάολο Περάτζο. Θα ψάλει η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Καρκάλα.
 
 
Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Γυμνασίου Θηλέων Βόλου καλεί τα μέλη και τις φίλες του στην καθιερωμένη αρτοκλασία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 27 Νοεμβρίου το πρωί, στον Άγιο Ελευθέριο, τέρμα Βλαχάβα.
 
 
 
Εκδηλώσεις
 
 
Η Ενωση Παλαιών Προσκόπων Περιφέρειας Μαγνησίας και οι Ομάδες Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αγριάς, προσκαλούν τον Οδηγικό και Προσκοπικό κόσμο της Μαγνησίας αλλά και τους φίλους της Προσκοπικής και Οδηγικής κίνησης, αύριο Κυριακή 28 Νοεμβρίου στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου θα τελεστεί Αρχιερατικό μνημόσυνο χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Επισκόπου Βελεστίνου κ.κ. Δαμασκηνού Καζανάκη, στην μνήμη των αδελφών Προσκόπων και Οδηγών που με την απλόχερη προσφορά τους στο παιδί, τους νέους αλλά και στα δρώμενα αυτού του τόπου, έγιναν φάροι για την εξέλιξη της προσκοπικής και Οδηγικής κίνησης Μαγνησίας.
 
Συνεχίζονται κάθε Σάββατο στις 7.15 μ.μ. στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης των Τριών Ιεραρχών (Δημητριάδος 180-Ογλ) οι συνάξεις μελέτης εκκλησιαστικών λειτουργικών κειμένων. Την εκδήλωση επιμελείται ο θεολόγος κ. Βασίλειος Κοτσμανίδης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, καλεί όλα τα μέλη του σε γενική συνέλευση αύριο Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο «Φόρουμ», Δεληγιώργη 2. Σε περίπτωση μη απαρτίας η ΓΣ θα συνεχίσει τις εργασίες της στις 11.30 στον ίδιο χώρο. Θέμα της Γενικής Συνέλευσης είναι η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Η παρουσία όλων κρίνεται αναγκαία.
 
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Τοπικό Τμήμα Βόλου, διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εορταγορά του την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Βόλος Παλάς». Οι φίλες και οι φίλοι του Οδηγισμού μπορούν να ενισχύσουν το έργο που επιτελείται, αγοράζοντας σπιτικά παραδοσιακά γλυκά και διάφορα ακόμη είδη που ετοίμασαν τα μέλη της Ομάδας Συνεργασίας και του Τοπικού Συμβουλίου. Η τιμή εισόδου είναι 7 ευρώ.
 
Το βιβλίο της Μαίρης Τσακνάκη – Γαβαλά «Φυλλομετρώντας το… 2011» θα παρουσιαστεί
την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα στο Public (Κονταράτου – Όγλ)
 
Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εορταγορά που περιλαμβάνει πρωτότυπες χειροτεχνίες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και μπουφέ με γευστικές εκπλήξεις την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, 13.00-15.00, στο προαύλιο της Ελληνογαλλικής Σχολής.
 
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Ν. Μαγνησίας θα αναβιώσει και φέτος το έθιμο της
«ΒΑΡΒΑΡΑΣ». Η εκδήλωση θα γίνει στο κέντρο Θεόφιλος (έναντι Δημαρχείου Βόλου)
την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα και θα προσφερθεί το παραδοσιακό ρόφημα της Βαρβάρας.
 
Αύριο Κυριακή 28/11 η milonga του Puerto del Tango θα πραγματοποιηθεί στο «Caramelo» Espresso Bar στην παραλία του Βόλου, από τις 22.30. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6909801919, 6978168429.                                                                
 
 
Εκδρομές
 
Ο Εκδρομικός Ομιλος Βόλου «Νέα Ζωή» σε συνεργασία με το Τουριστικό Γραφείο Τικιντζή, προγραμματίζει τις κάτωθι εκδρομές: 28 Νοεμβρίου μονοήμερη για Λιβάδι Ολύμπου-γύρος Ολύμπου, 12 Δεκεμβρίου μονοήμερη για την Παναγία Ξενιά (αρτοκλασία)-Αναύρα γεύμα. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ομίλου, Χατζηαργύρη 1 (γραφείο Α3) και στο πρακτορείο Πόπης Τικιντζή, Κύπρου 5Γ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Ομίλου 2421035915 και του πρακτορείου 2421046044.
 
Ο Φυσιολατρικός Ομιλος Βόλου ο «Παν» προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις: Κυριακή 28 Νοεμβρίου δυτικό Πήλιο πεζοπορική, Λεχώνια, Ανω Γατζέα, Κάτω Γατζέα, Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα 4, 5, 6 Δεκεμβρίου Μιστράς Πελοπόννησου, πεζοπορική-περιηγητική. Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου, Σόλωνος 2 (Β-18), τηλέφωνο 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα 10.00-12.00 και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6.00-8.00. Επίσης στο κινητό του Ομίλου 6976904236.
 
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) πραγματοποιεί την Τρίτη 30 Νοεμβρίου ημερήσια εκδρομή στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Χατζηαργύρη 1, 10-12 το μεσημέρι καθημερινά, εκτός Σαββάτου.
 
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου