ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρεσιτάλ πιάνου απόψε στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

ρεσιτάλ-πιάνου-απόψε-στο-δημοτικό-ωδε-83837

Τη διεθνούς φήμης πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου υποδέχεται το Δημοτικό Ωδείο Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, για ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Μουσική Βραδιά», σήμερα Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ερση Σαράτση» του Δ.Ω.Β. Μαζί της η σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου. Στο πρώτο μέρος, η καταξιωμένη σολίστ στο πιάνο θα ερμηνεύσει έργα των F. Chopin και Μ. Χατζιδάκι. Στο δεύτερο μέρος η σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου θα ερμηνεύσει τραγούδια των: G. Faure, A. Rubinstein, P.I. Tschaikowsky, S. Rachmaninov, R. Strauss, καθώς και άριες των G. Puccini και F. Lehar. Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Η Ντόρα Μπακοπούλου έχει βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς του Μονάχου (Γερμανία) και Βερτσέλλι (Ιταλία). Εχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Βέλγιο, Σόφια, Γρανάδα, Λευκωσία, Λεμεσό, Παρίσι, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Νέα Υόρκη, Λουγκάνο). Η Ακαδημία Αθηνών την έχει τιμήσει για τη μουσική της προσφορά με το βραβείο Μοτσενίγου. Είναι εμπνεύστρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας για δώδεκα συνεχή έτη.

Η Ευδοκία Μωυσίδου έχει συμμετάσχει σε περιοδείες και σε τηλεοπτικές εκπομπές με αποσπάσματα από τα γνωστότερα Musical , αποσπάσματα ελληνικού κινηματογράφου καθώς και αφιερώματα σε Έλληνες συνθέτες. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται προκλασική μουσική, ορατόριο, όπερα, οπερέτα και lieder κλασικών και σύγχρονων συνθετών, καθώς και μιούζικαλ και τραγούδια του ελληνικού και διεθνή κινηματογράφου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου