Χορωδιακό φεστιβάλ στο Ναό Αναλήψεως

Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-14, 15:04:42
Χορωδιακό φεστιβάλ στο Ναό Αναλήψεως

Η Βολιώτικη Χορωδία διοργανώνει το 22ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Βόλου υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Το Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Βόλου, ένας θεσμός πολιτισμού που ξεκίνησε το 1988 και καθιερώθηκε ως πανελλήνιας εμβέλειας στα χρόνια που μεσολάβησαν, πρόκειται να πραγματοποιηθεί και φέτος στην πόλη μας τρεις εβδομάδες πριν από το Άγιο Πάσχα, όπως και τις προηγούμενες φορές.

Το 22ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Βόλου, που διοργανώνεται από τη Βολιώτικη Χορωδία υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 19.00 στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού.

Συμμετέχουν η Χορωδία Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης (μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης), η Χορωδία Λαυρίου (μαέστρος Θεόδωρος Λεμπέσης), η Χορωδία του Συλλόγου Μουσικής και Πολιτιστικής Δημιουργίας «Ηδύλη» Σάμου (μαέστρος Γιώργος Κουμαραδιός), ο Βυζαντινός Χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος «Οσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» (χοράρχης Δημήτρης Χατζηγεωργίου), η Βολιώτικη Χορωδία και το παιδικό της τμήμα (μαέστρος Στάσα Τζάλλα). Στο πιάνο συνοδεύει τη Βολιώτικη Χορωδία ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει η μαέστρος της Βολιώτικης Χορωδίας κυρία Στάσα Τζάλλα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Είναι επιθυμητή η προσφορά τροφίμων για το Σπίτι Γαλήνης του Ιερού Ναού.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου, εξάλλου, στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού, η Βολιώτικη Χορωδία θα ψάλει στη Θεία Λειτουργία, σε χορωδιακή προσαρμογή Θεοδώρου Παπακωνσταντίνου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=