ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση –αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

εκδήλωση-αφιέρωμα-στην-παγκόσμια-ημ-96149

Μια σειρά από γυναικεία σωματεία της πόλης (Ομάδα ΧΕΝ Βόλου, Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, Α’ Σοροπτιμιστικός Σύλλογος Βόλου και Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου), συμπορευόμενα σε πολλές δραστηριότητες, οργανώνουν από κοινού εκδήλωση για να τιμήσουν για μια ακόμη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, που γιορτάζεται στις 8 του Μάρτη.

Μια γιορτή που υπογραμμίζει σημειολογικά την αέναη παρουσία της Γυναίκας στον χώρο και τον χρόνο, και την πολύτιμη προσφορά της σε όλους τους τομείς, και υπενθυμίζει τους αγώνες και τις κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος αλλά και τα προβλήματα. Μια επέτειος που σηματοδοτεί την τεράστια συμβολή της γυναικείας προσφοράς σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας, σε μια κοινή διαδρομή με τους άνδρες.

Με το πνεύμα αυτό, ο φετινός εορτασμός αφορά στην απόδοση συμβολικής τιμής στη συμπολίτισσά μας, Μαρία Σακελλαρίου-Μαρκαντωνάκη, μια σεμνή και καταξιωμένη προσωπικότητα της επιστημονικής, εκπαιδευτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.

Η πρόσκληση για την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου είναι ανοικτή και απευθύνεται σε όλους.

Στην εκδήλωση, την οποία θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα, εκτός από ολιγόλεπτους χαιρετισμούς των διοργανωτών, η τιμώμενη, Μαρία Σακελλαρίου-Μαρκαντωνάκη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα παρουσιάσει το θέμα «Το νερό πηγή ζωής».

Τέλος, ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου με τη φορεσιά της Καλύμνου θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από το Β. Αιγαίο που υμνούν το νερό.

Βιογραφικό Μαρίας Σακελλαρίου-Μαρκαντωνάκη: Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διευθύντρια του Εργαστήριου «Γεωργικής Υδραυλικής» και Διευθύντρια ενός εκ των δύο Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος. Γεωπόνος με Master στις Έγγειες Βελτιώσεις και Διδακτορικό στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Επιστήμη του νερού. Έχει 38 χρόνια διδακτική εμπειρία σε πανεπιστήμια της χώρας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει επιβλέψει και επιβλέπει 12 διδακτορικές διατριβές και πλήθος μεταπτυχιακές και προπτυχιακές διατριβές. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 εργασίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και περιοδικά με κριτές. Έχει διατελέσει μέλος σε πλήθος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συλλόγων, επιμελητηρίων και ενώσεων. Έχει οργανώσει συνέδρια και καινοτόμες ημερίδες με μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία του Βόλου. Έχει πλούσια διοικητική εμπειρία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τρία χρόνια ως Αναπληρώτρια Πρόεδρος, επτά χρόνια ως Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και τέσσερα χρόνια ως Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών. Είναι παντρεμένη με τον Δρ. Ιατρό Πάρι Μακραντωνάκη, Παθολόγο Ογκολόγο, Διευθυντή και υπεύθυνο της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Έχει μια κόρη και ένα υιό, ιατρούς, και δυο εγγονές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου