ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση στην γκαλερί «δ.»

εκθεση-στην-γκαλερί-δ-112212

H αίθουσα τέχνης «δ.» παρουσιάζει την έκθεση του καλλιτέχνη Γιάννη Κυπαρισσούς με τίτλο «γραμμισμός». Στην έκθεση παρουσιάζεται η τελευταία ενότητα έργων του καλλιτέχνη και αποτελείται από έργα ζωγραφικής φτιαγμένα με λάδια πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες (όπως χαρτί, καμβά, πλέξιγκλας) καθώς και ένα βίντεο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 14 Μαρτίου και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 19.00 (Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος Βόλος).

Ο ιστορικός τέχνης Αλέξιος Παπαζαχαρίας σημειώνει για τον καλλιτέχνη και το έργο του: «Ο Γιάννης Κυπαρισσούς αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση αυτοδίδακτου καλλιτέχνη. Πριν από οποιαδήποτε ευκολία του χεριού, τα ζωγραφικά έργα του βρίσκουν την αρχή τους στην παρατηρητικότητά του. O ίδιος σπούδασε και εξασκεί την ιατρική με την ειδικότητα του κυτταρολόγου. Περνάει καθημερινά ώρες παρατηρώντας τις μεγεθύνσεις του ελάχιστου για τυχόν ανωμαλίες στο δείγμα. Από την παρατηρητικότητα εξαρτώνται ζωές εκείνες τις ώρες που εικόνες αναλύονται στα μέρη τους για να εντοπιστούν παθολογίες και διαφοροποιήσεις. Ωστόσο ο αόρατος κόσμος που του αποκαλύπτει το μικροσκόπιο, δεν είναι ο μόνος κόσμος για τον οποίο ο Γιάννης Κυπαρισσούς χρησιμοποιεί τα μάτια του. Η βαθιά αγάπη του και το ενδιαφέρον του για την τέχνη φανερώνονται και μέσα από αντικείμενα και αντίκες που συλλέγει συστηματικά τις τελευταίες δεκαετίες, και αποτελούν έναν πολύχρωμο κόσμο γεμάτο ιστορίες γύρω του».

Το ωράριο λειτουργίας είναι: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00-14:00 και 18:30-21:00, Σάββατο 11:00-15:00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή επίσκεψη κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου