Ποιητικό και μουσικό αφιέρωμα

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-12, 13:59:41
Ο Τόμας Ντύλαν
Ποιητικό και μουσικό αφιέρωμα

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 21:00, το άσυλο των ποιητών, θα πραγματοποιήσει στο καφέ «Feyrouz» ποιητική και μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Ουαλό ποιητή Dylan Τomas. Συντελεστές της εκδήλωσης: Εισήγηση – Μπαρμπάτσαλου Αγγέλα. Απαγγέλουν: Γκέκας Αστέρης, Ψαραλίδου Eλενα, Τράντου Κατερίνα, Γάκη Ηλιάδα, Καζανίδου Μαρία, Γάκη Αθανασία, Τσούφης Φίλιππος. Παίζουν και τραγουδούν: Τόλιος Χρήστος, Βαγενάς Αλέξανδρος και Καλατζής Ιωάννης. Επιμέλεια – παρουσίαση: Γκόγκας Κωνσταντίνος.

Ουαλός ποιητής, πεζογράφος, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, o Ντύλαν Τόμας, γεννήθηκε στο Σουόνσι της Ουαλίας στις 27 Οκτωβρίου 1914, σ’ ένα περιβάλλον που σημαδεύτηκε από εντάσεις ανάμεσα στην αγγλόφωνη και την τοπική κουλτούρα, παρά το ότι ο ίδιος δεν διδάχθηκε ποτέ ουαλικά.

Δημοσίευσε ποιήματά του στα αγγλικά, για πρώτη φορά, στην εφημερίδα «Sunday Referee», στη στήλη «Poet’s Corner», τo 1933. Η βράβευσή τους οδήγησε τον εκδότη της Victor Neuburg, την επόμενη χρονιά, να τα τυπώσει σε 250 δεμένα αντίτυπα με τίτλο «18 Ποιήματα». Το 1937 ο Dylan Thomas παντρεύτηκε την Caitlin Macnamara, με την οποία έμελλε να αποκτήσει τρεις γιους. Το 1936 εκδόθηκε η δεύτερη ποιητική συλλογή του με τίτλο «25 Ποιήματα» και το 1940 η συλλογή διηγημάτων «Πορτραίτο του καλλιτέχνη ως νεαρού σκύλου». Εκτός από ποιήματα, ο Dylan Thomas έγραψε διηγήματα, σενάρια για τον κινηματογράφο (Strand Films) και το ραδιόφωνο (BBC). Το 1953, σε ηλικία 39 ετών, με υγεία φθαρμένη από το αλκοόλ, κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύκλου διαλέξεών του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Dylan Thomas κατέρρευσε στο ξενοδοχείο του στη Ν. Υόρκη. Πέθανε στις 9 Νοεμβρίου 1953, στο νοσοκομείο St Vincent’s και η σορός του μεταφέρθηκε για να ταφεί στην πατρίδα του.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=