ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Εδώ Λιλιπούπολη, εδώ Χριστούγεννα!»

εδώ-λιλιπούπολη-εδώ-χριστούγεννα-194810

Το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς γιορτάζει τα Χριστούγεννα και παρουσιάζει τη νέα του παράσταση κουκλοθέατρου «Εδώ Λιλιπούπολη, εδώ Χριστούγεννα!», αύριο Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα, στο θεατράκι του Ιδρύματος στην Αγριά.

Οι ήρωες της Λιλιπούπολης κι οι ιστορίες τους ήταν η πρώτη παράσταση κούκλας που παρουσίασε το κουκλοθεατρικό εργαστήρι του Πορφυρογένειου Ιδρύματος τον Ιούνιο του 2011. Το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο ξάφνιασε ευχάριστα τα παιδιά, που δέχτηκαν ενθουσιασμένα την πρόκληση να ζωντανέψουν ξανά τις πρώτες τους κούκλες, με μια νέα ματιά, μέσα από μια πορεία μαθητείας, πειραματισμού και μεγάλης αγάπης για το κουκλοθέατρο. Τα καινούρια επεισόδια επιλέχτηκαν ώστε να ταιριάζουν στο γιορτινό ύφος της παράστασης, κρατώντας τους αρχικούς διαλόγους των ραδιοφωνικών ηρώων. Οι κατασκευές, αν και πολύ απλές -είναι κυρίως μαρότες, κούκλες δηλαδή που στηρίζονται και κινούνται με ένα ξυλάκι-, με τους κατάλληλους χειρισμούς δίνουν ένα έντονα εκφραστικό αποτέλεσμα.

Το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς έγινε φέτος οκτώ ετών. Η πρόεδρος του Ιδρύματος Κατερίνα Πορφυρογένη, υποστηρίζει με ενθουσιασμό κάθε προσπάθεια. Η όμορφη βιβλιοθήκη του ιδρύματος είναι ο πυρήνας του εργαστηρίου. Φιλοξενεί τρία τμήματα με παιδιά όλων των ηλικιών κι εφήβους. Προβάλλοντας την ανακύκλωση ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως κύρια βάση των κατασκευών του τη μεταμόρφωση ενός «ευτελούς» υλικού σε κάτι διαφορετικό κι απρόσμενο, προτρέποντας τα παιδιά να προσεγγίσουν τον θαυμαστό κόσμο της κούκλας με οδηγό τη φαντασία. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαστρογιάννη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου