Συναρπαστικό μουσικό ταξίδι

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-07, 12:09:53
Συναρπαστικό μουσικό ταξίδι

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 8μ.μ., θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, η παράσταση TAKIM - KΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική απόλαυσις» σε μια και μοναδική βραδιά, σε συνεργασία και διοργάνωση του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Oι ΤΑΚΙΜ, έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής, συμπράττουν και μάς προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του ελληνισμού μέσα στον χρόνο.

 Για μια μόνο βραδιά θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική-θεατρική και χορευτική παράσταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο γνωστός καθηγητής Εθνομουσικολογίας, Λάμπρος Λιάβας. Σταθμοί του ταξιδιού τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» την Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη). Ενα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθιά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου και στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη. Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου. Οπτικό υλικό: Γρηγόρης Φιλίδης. Υπεύθυνος ήχου: Θανάσης Γκίκας . Υπεύθυνος φωτισμού: Τρύφωνας Κεχαγιάς. Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Eισιτήρια προπωλούνται στα εξής σημεία: Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου (καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι -Κοραή 79), Βιβλιοπωλείο Η Πένα (Σπυρίδη 21), Κατάστημα Ρικοκό (Σπυρίδη 35) και βιβλιοπωλείο «Βούλγαρη» (κεντρική πλατεία Αλμυρού). Πληροφορίες καθημερινά, στα τηλέφωνα: 2421033938 - 2421305753.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=