ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του γιατρού Γεωργίου Ν. Παπανικολάου

εκδήλωση-αφιερωμένη-στη-μνήμη-του-για-224822

Βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Γεώργιου Ν. Παπανικολάου, του μεγάλου Ελληνα ερευνητή και πρωτοπόρου της προληπτικής ιατρικής, διοργανώνεται την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο κτίριο Ματσάγγου (2ος όροφος).

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου σε συνεργασία με τη ΧΕΝ Βόλου, τον Α΄ Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου, το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου «Θέτις», τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου και τον Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», διοργανώνουν την εκδήλωση.

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Βολιώτης γιατρός Δρ. Αριστείδης Γ. Διαμαντής, κυτταρολόγος, συγγραφέας και ιστορικός της Ιατρικής με θέμα: «55 χρόνια από το θάνατο του dr. Pap. Σκιαγραφώντας το μεγάλο ευεργέτη της ανθρωπότητας μέσα από τη ζωή και το έργο του». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση.

« Πρόθεση όλων μας είναι να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στο μεγάλο επιστήμονα, που με την ανακάλυψη του ανθρωποσωτήριου ΠΑΠ-ΤΕΣΤ σώθηκαν εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στην επέτειο των 55 χρόνων από τον θάνατό του» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου