ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στις πεταλούδες στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο Τσαλαπάτα

αφιέρωμα-στις-πεταλούδες-στο-μουσείο-302369

To Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο συνεργασίας με το Εντομολογικό Μουσείο Βόλου, φιλοξενεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 18.00, διάλεξη με θέμα: «Πεταλούδες: Επιστημονική έρευνα, εκπαίδευση και έμπνευση», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Ο κ. Γεώργιος Κουτρούμπας, εκπρόσωπος του Εντομολογικού Μουσείου Βόλου, θα προσεγγίσει την πεταλούδα από επιστημονική σκοπιά και θα παρουσιάσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που προέρχεται από τις πολύχρονες επιστημονικές εξορμήσεις του Δρα Αθανάσιου Κουτρούμπα, ο οποίος ίδρυσε το Εντομολογικό Μουσείο Βόλου το 1987.Το Εντομολογικό Μουσείο περιλαμβάνει πάνω από 100.000 έντομα διαφόρων τάξεων και η πλειοψηφία τους είναι πεταλούδες (λεπιδόπτερα), προερχόμενα από όλες τις ηπείρους του πλανήτη. Τα σημαντικά αυτά εκθέματα είναι ταξινομημένα σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες της Συστηματικής Εντομολογίας και προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων και ξένων εντομολόγων.

Παράλληλα, όσοι βρεθούν στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την εντυπωσιακή εικαστική έκθεση του Απόστολου Χαντζαρά «Ψυχές», που έχει διοργανώσει το ΠΙΟΠ. Οι επισκέπτες θα συναντήσουν δεκάδες μεγάλες και μικρές πεταλούδες («ψυχές», σύμφωνα με μια από τις σημασίες της λέξης στα αρχαία ελληνικά), αιωρούμενες από την οροφή, φαινομενικά εύθραυστες, να προσκαλούν σε μια εμπειρία «αναμέτρησης» με χρώματα, μύθους, αλληγορίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, επιθυμητή η κράτηση θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 24210-29844 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου