ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρωτότυπες χειροποίητες δημιουργίες

πρωτότυπες-χειροποίητες-δημιουργίες-509146

Εκθεση χειροποίητων δημιουργιών του Δημήτρη Ελευθερούλη με τίτλο «Χειροποίητα αβγά – η τέχνη του kraslice», παρουσιάζεται από χθες στον χώρο τέχνης «ΕΛΛΗ ‘s Study Trips» Γκλαβάνη 29, κατόπιν συνεργασίας του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων με την Ελισάβετ Φανιά. H έκθεση εγκαινιάστηκε παρουσία αρκετών φιλότεχνων, οι οποίοι έσπευσαν να θαυμάσουν τα εμπνευσμένα έργα του δημιουργού.

Ο Δημήτρης Ελευθερούλης, απόφοιτος της Παιδόπολης «Αγία Σοφία», παρουσιάζει αβγά έργα τέχνης με την τεχνοτροπία «kraslice», πολύχρωμα, με ευφάνταστα σχέδια, κεντημένα όλα στο χέρι. Ο ταλαντούχος δημιουργός είναι σχεδιαστής τεχνικών και μεταλλικών έργων στο επάγγελμα. Έχει ευαίσθητο και εξασκημένο χέρι, μεράκι αλλά και μεγάλη υπομονή, ενώ όπως υπογραμμίζει, είναι αυτοδίδακτος στη συγκεκριμένη τέχνη.

Πριν περίπου δεκαπέντε χρόνια, σε κάποιο από τα ταξίδια που είχε κάνει στην Αυστρία και στην Τσεχία, είχε δει τα περίτεχνα διακοσμημένα αυγά, κυρίως ζωγραφιστά, και του άρεσαν πολύ. Όταν συνταξιοδοτήθηκε κι είχε αρκετό ελεύθερο χρόνο, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη ζωγραφική αρχικά, τη γλυπτική και τέλος την κατασκευή κοσμημάτων. Όταν όμως έτυχε να του δωρίσουν αυγά στρουθοκαμήλου, πήρε την απόφαση να δοκιμάσει να τα σκαλίσει. Χρησιμοποιώντας χειρωνακτικά εργαλεία στην αρχή, άρχισε να τρυπάει τα λεπτεπίλεπτα τσόφλια με πολύ προσοχή, «θυσιάζοντας» στην αρχή δεκάδες αυγά. Στη συνέχεια άρχισε να δουλεύει με ηλεκτρικά τρυπανάκια , που χρησιμοποιούν οι οδοντοτεχνίτες, δημιουργώντας έργα τέχνης που αποσπούν το θαυμασμό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου