ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γνωριμία παιδιών με συγγραφείς

γνωριμία-παιδιών-με-συγγραφείς-587416

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πόλεις και Λογοτεχνία», σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου (ώρα 10:30) στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Στόχος του προγράμματος, που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου, είναι η γνωριμία των παιδιών με αποσπάσματα έργων γνωστών νεοελλήνων συγγραφέων, καθώς και η καλλιέργεια κριτικής αντίληψης. Το πρόγραμμα προσδίδει κίνητρα για να αγαπήσουν οι συμμετέχοντες τόσο τη διαδικασία του γραψίματος όσο και το αποτέλεσμα. Μέσα από λογοτεχνικά κείμενα, οι μαθητές θα εξοικειωθούν με το λόγο, θα διευρύνουν τη φαντασία τους και, απελευθερώνοντας τη σκέψη τους, θα έχουν την ευκαιρία να παράγουν τα δικά τους κείμενα. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά 10.00 – 17.00 εκτός Τρίτης).

«Γνωρίζοντας την παραγωγική ιστορία της πόλης μας»

Εκπαιδευτική δράση με θεματικό άξονα την παραγωγική ιστορία και τα βιομηχανικά κτήρια του Βόλου φιλοξενεί παράλληλα το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας. Η δράση περιλαμβάνει οκτώ εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο: «Γνωρίζοντας την παραγωγική ιστορία της πόλης μας», και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Με την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού Αποστολίας Αρμπελιά, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον παλιό Βόλο και τη βιομηχανική κληρονομιά τους, μαθαίνουν για την παραγωγική ιστορία, καλλιεργούν δεξιότητες και ανακαλύπτουν πτυχές της τοπικής ιστορίας, σε μια δράση ειδικά σχεδιασμένη για εφήβους.

Τα προγράμματα θα συνεχιστούν στις 02, 03, 09, 10, 16 και 17 Φεβρουαρίου (ώρες 10:30 – 12:00). Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, και απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 17:00 εκτός Τρίτης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου