ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρεσιτάλ πιάνου με τη διεθνούς φήμης σολίστ Βίνια Τσόπελα

ρεσιτάλ-πιάνου-με-τη-διεθνούς-φήμης-σο-671006

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου παρουσιάζει τη διεθνούς φήμης σολίστ του πιάνου Βίνια Τσόπελα σ’ ένα μοναδικό και σπάνιο ρεσιτάλ με έργα Hadjidakis, Schubert/Liszt, Liszt, Chopin και De Falla, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 20:00 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας.

Το ρεσιτάλ της κ. Τσόπελα αποτελεί την πρώτη της σολιστική εμφάνιση στην πόλη του Βόλου κατόπιν προσκλήσεως του Μουσικού Σχολείου. Η συγκεκριμένη συναυλία εντάσσεται στις προγραμματισμένες εμφανίσεις της κ. Τσόπελα πριν την περιοδεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.) και αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την κοινότητα του Μουσικού Σχολείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Βίνια Τσόπελα αναγνωρίζεται διεθνώς ως μία από τις εξοχότερες καλλιτέχνιδες της γενιάς της. Η διεθνής καριέρα της άρχισε το 1979, όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό για διακεκριμένους νέους πιανίστες, που διοργάνωσε η Dallas Symphony Orchestra στη μνήμη της Τζίνας Μπαχάουερ. Εχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες περιοδείες στις ΗΠΑ, εμφανιζόμενη ως σολίστ με μεγάλες ορχήστρες και έχει δώσει ρεσιτάλ σε μερικές από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές αίθουσες της Αμερικής. Εχει επίσης εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Αγγλία, Γερμανία, Βιέννη, Δανία, Βέλγιο και Ισραήλ. Στην Ελλάδα έχει παίξει επανειλημμένα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Βέροιας και σε πολλές άλλες πόλεις.

Διεθνείς Οργανισμοί, όπως το Ιδρυμα Fulbright, και το Ιδρυμα Rockefeller Fund for Music, τη βράβευσαν με χορηγίες και η Βουλή της Πολιτείας της Καλιφόρνιας της απένειμε ειδική διάκριση (Resolution) για την εξαιρετική καλλιτεχνική συμβολή της στα πολιτιστικά.

Η λαμπρή καλλιτεχνική σταδιοδρομία και η μακρά εκπαιδευτική προσφορά της σε μεγάλα μουσικά ιδρύματα των Η.Π.Α., αλλά και της Ελλάδας, είχαν ως αποτέλεσμα την ομόφωνη εκλογή της ως Καθηγήτριας (και στη συνέχεια ως πρώτης προέδρου) το 2001 στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου