ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τιμητική εκδήλωση για τον Κ. Γανωτή

τιμητική-εκδήλωση-για-τον-κ-γανωτή-708303

Τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο Φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός – για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ.Δ. (Ανθ. Γαζή και Κ. Καρτάλη), προκειμένου να τιμήσει τον Βολιώτη φιλόλογο και συγγραφέα Κωνσταντίνο Γανωτή.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, με τους φορείς της επιλέγει να τιμήσει πολύπλευρες προσωπικότητες που υπηρέτησαν με συνέπεια, γνώση και αξιοσύνη τον πλέον ευαίσθητο τομέα της ελληνικής παιδείας. Τα γράμματα. Αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα και την προσωπική τους συμβολή στη διαπαιδαγώγηση χιλιάδων Ελληνοπαίδων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται ως ελάχιστο δείγμα του σεβασμού, της αναγνώρισης και της τιμής που η τοπική μας Εκκλησία και η γενέθλιος πόλη οφείλουν στο πρόσωπό του. Προσδοκία όλων είναι να φωτιστεί κάθε πλευρά του πολύμορφου έργου του συμπολίτη μας πνευματικού ανδρός Κωνσταντίνου Γανωτή μέσα από εμπεριστατωμένες εισηγήσεις καταξιωμένων Ιεραρχών και ανθρώπων της καθημερινής δράσης, αλλά και βιωματικές ενθυμήσεις των συνεργατών και μαθητών του, οι οποίοι τον γνώρισαν προσωπικά και διδάχτηκαν από αυτόν.

Ιδιαίτερα γνωστή είναι η βιβλιογραφία και η αγάπη του για τους νέους γονείς και προπάντων για τα παιδιά.

Τον αγωνιστή και ξεχωριστό τούτον «εργάτη του πνεύματος», θα τιμήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, απονέμοντάς του τον «Χρυσούν Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Παράλληλα θα αναφερθεί στη γνωριμία, τη συνεργασία του και την προσφορά του Κωνσταντίνου Γανωτή στην τοπική μας Εκκλησία.

Για το έργο και την τεράστια συμβολή του τιμώμενου συγγραφέα στην Ελληνική παιδεία θα μιλήσουν δύο πολύ γνωστοί και καταξιωμένοι στον τομέα τους άνθρωποι της προσφοράς και της δράσης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισσανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και ο Νικόλαος Σαμπαζιώτης, Σύμβουλος Επικοινωνίας και υπεύθυνος των «Εκδόσεων Αρχονταρίκι».

Εξαιρετικής σημασίας και συναισθηματικής αναφοράς είναι και η μουσική εκδήλωση που θα πλαισιώσει την τιμητική εκδήλωση. Τα παιδιά του τιμώμενου συγγραφέα, π. Γεώργιος και Στέφανος Γανωτής, θα παρουσιάσουν ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα.

Στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργήσει έκθεση των δεκάδων βιβλίων που συνέγραψε ο Κωνσταντίνος Γανωτής. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο διευθυντής του Ρ/Σ τις Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία», δημοσιογράφος Νίκος Βαραλής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου