ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καλοκαίρι στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου στην Γατζέα

καλοκαίρι-στο-μουσείο-ελιάς-και-λαδιο-795991

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Καλοκαίρι στο Μουσείο», στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, το οποίο αναπτύσσει δυναμική πολιτιστική παρουσία στη Μαγνησία.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός δράσης είναι πλούσιος, ενώ τη συγκεκριμένη περίοδο λειτουργούν οι εκθέσεις φωτογραφίας του Μιχάλη Πόρναλη, με θέμα «Ο Μουτζούρης», το τραινάκι του Πηλίου την εποχή του κάρβουνου. Φωτογραφίες εποχή «Καρβουνιάρη» και παράλληλα εκτίθεται αρχειακό υλικό για τον «Μουτζούρη» από την Συλλογή Νίκου Μαστρογιάννη μέχρι 20 Αυγούστου.

Οι επόμενες εκδηλώσεις έχουν ως εξής: Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 20.00 εγκαινιάζεται η φωτογραφική έκθεση της Μαρίας Στέφωσης με θέμα: «Κ.Π. Καβάφης …αβέβαιες μνήμες», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τέλος του έτους. Επίσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις μετά το καλοκαίρι, για τις οποίες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, θα φιλοξενήσει την συναυλία με τίτλο: «Της αγάπης το μετάξι», με τραγούδια της Μαρίας Θωίδου από τον ομώνυμο κύκλο καθώς και άλλα δικά της και άλλων τραγουδοποιών. Μαρία Θωίδου φωνή, Ηλέκτρα Μηλιάδου Τσέλο, φωνή, Μαργαρίτα Λιτητάρη Κιθάρα, λαούτο, φωνή. Συμμετέχει η Κυριακή Δούδη με αφηγήσεις.

Τον Οκτώβριο θα γίνει η παρουσίαση του Ημερολογίου 2017, με έργα Βαγγέλη Διονά (www.vangelisdiona.com). Η ημερομηνία και ο τόπος θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Και τον ίδιο μήνα θα γίνει άνοιγμα του ανακαινισμένου Μουσείου στο ευρύ κοινό. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Από το φθινόπωρο θα αρχίσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι γευσιγνωσίες, τα μαθήματα παρασκευή σαπουνιού και άλλες εκπλήξεις, που θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου