ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτή Ελιάς στη Δράκεια Πηλίου

γιορτή-ελιάς-στη-δράκεια-πηλίου-798336

Με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων έρχεται και φέτος η Γιορτή Ελιάς και Αγροτικού Βίου στην Δράκεια Πηλίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΔΡΑΚΕΙΑ» και την υποστήριξη του Τοπικού Συμβουλίου Δράκειας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού και Αγροτικού Συλλόγου Δράκειας.

Η έναρξη της γιορτής δίνεται την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην κάτω πλατεία του χωριού, όπου θα ανοίξει η έκθεση προϊόντων της Ελιάς αλλά και φωτογραφικού υλικού από την αγροτική ζωή της Δράκειας.

Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί πρωτότυπη δράση για τα παιδιά με θέμα τα αιθέρια έλαια, από την Μαρία Γεωργακού.

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου το βράδυ στην κάτω Πλατεία και ώρα 9μ.μ. η γιορτή παίρνει μουσικοχορευτικό χαρακτήρα με συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από την Ζαγορά με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Γιάννης Κορδάτος», από Λαύκο ο Πολιτιστικός σύλλογος «Η Δράση» και το Ριζόμυλο με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Διάπλαση», στην συνέχεια ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με τους Νίκο Κερασιώτη (κλαρίνο), Μαρίνα Μπαρούτα (τραγούδι), Κων/νο Μούτο (λαούτο), Λύτρα Αναστασία (κρουστά) και Μιχάλη Ανδρέου (γκάϊντα).

Την σκυτάλη παίρνουν το Σάββατο 20 Αυγούστου οι νέοι της Δράκειας με την θεατρική τους ομάδα που αριθμεί 12 χρόνια ζωής να παρουσιάζει τρία έργα.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν από την παιδική ομάδα είναι, «Η ειρήνη» του Αριστοφάνηπροσαρμοσμένη για παιδιά, «Το μωρό που του κλέψαν το μπιμπερό», του Ευγένιου Τριβιζά και από την ομάδα εφήβων και ενηλίκων το «Γέρογκρουπ και φύγαμε» με το σενάριο και τους διαλόγους να έχουν γράψει η Αθανασία και Αναστασία Λύτρα και πάντα με την σκηνοθετική καθοδήγηση της Τζούντιθ Πάρκερ.

Σε όλη την διάρκεια του τριημέρου η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου