ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Κένταυρος ξεκίνησε το σεργιάνι στον κόσμο των παραμυθιών

ο-κένταυρος-ξεκίνησε-το-σεργιάνι-στον-807318

Με πλήθος κόσμου ξεκίνησαν χθες Σάββατο 30/7 οι εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας που φέτος τελούνται υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του ΕΟΤ-για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι διοργανωτές, Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», η ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ και η ομώνυμη του φεστιβάλ Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ετοίμασαν ένα ιδιαίτερα πλούσιο και με μεγάλη ποικιλία πρόγραμμα, το οποίο συνεχίζεται σήμερα Κυριακή 31/7.

Συγκεκριμένα το απόγευμα στις 7.30 μ.μ., στο προαύλιο της έδρας της Εταιρείας στον Αγιο Γεώργιο -έναντι του παραδοσιακού ξενώνα ΑΝΩΒΟΛΙΟΣ- οινεοεκκολαπτόμενες αφηγήτριες Α. Καψωμενάκη, Ε. Λεβεντάκη, Φ. Κολιαράκη και Ε. Κουβάρη αφηγούνται «Παραμύθια του χτες από παραμυθάδες του σήμερα» για παιδιά 12+ και ενήλικο κοινό. Λίγο αργότερα το βράδυ στις 9.30 μμ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η προβολή της πολύ ενδιαφέρουσας για τους φίλους των αφηγήσεων ταινίας «SURYA» (75’) του L. VanLancker με θέμα το ταξίδι των ιστοριών και της δημιουργικής μυθοπλαστικής επιρροής που ασκούν σε αυτές δέκα παραδοσιακοί παραμυθάδες με τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου. Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους ενώ η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Αύριο Δευτέρα 1/8 οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με άξοναμόνο προφορικές αφηγήσεις. Συγκεκριμέναστην Αγία Τριάδα στις 7.30 μμ.στην αυλή του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, η αφήγηση αφορά εφήβους και ενήλικο ακροατήριο, από την ομάδα αφήγησης «Υφάντρες των παραμυθιών» (Μ. Απειρανθίτου, Λ. Σουγιά) και θέμα «Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι: Παραμύθια της δύναμης και της αδυναμίας». Το βράδυ το πρόγραμμα συνεχίζεται στην Κάτω Γατζέα στις 9.30 μ.μ., όπου στη φιλόξενη αυλή του Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού, οι π. Δ. Καποδίστριας και Ν. Βαραλής θα αφηγηθούν «Συναξάρια σαν παραμύθια» ιστορίες από τον κόσμο των πρωταγωνιστών της Ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης (για παιδιά 8+ και ενήλικο κοινό).

Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου