ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Ν. Αγχίαλο

διεθνές-φεστιβάλ-παραδοσιακών-χορών-813859

Η Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου και ο Σύλλογος των Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, συνδιοργανώνουν το «3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – του Δήμου Βόλου – του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ – του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της IOV, από 22 έως και 25 Ιουλίου στον παραλιακό χώρο της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου, προσπαθώντας να συνδέσουν τον τουρισμό με την παράδοση και την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς. H επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου, παρουσία αντιπροσώπων ξένων πρεσβειών.

Στο «3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Νέας Αγχιάλου» θα συμμετάσχουν οι χώρες: Κίνα με το παραδοσιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Τεχνών του Πεκίνου, Κολομβία με το σχήμα compania artistica Μanglares της πόλης Cali, Ρωσία με το παραδοσιακό συγκρότημα Κοζάκων «Azov Don Cossacks», Γεωργία με το συγκρότημα «ABJARI», Σλοβακία με το παραδοσιακό σχήμα «Rozemarija», Βοσνία με το παραδοσιακό συγκρότητα «Derventa», Κύπρος με δύο αποστολές του Πολιτιστικού Ομίλου Κοφινού και Ορμιδιάς, Ελλάδα με πολλά παραδοσιακά συγκροτήματα όπως του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων – Λαογραφικού Ομίλου Σπερχιάδας – Σύλλογος Ποντίων Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης – του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Μέγας Αλέξανδρος» – Συλλόγου Οξυωτών Νέας Αγχιάλου – Χορευτικού Συγκροτήματος Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, κ.α. πολλά.

Κάθε ημέρα θα πραγματοποιείται παρέλαση χορευτικών από την κεντρική πλατεία της Νέας Αγχιάλου με κατάληξη τον τόπο διεξαγωγής του φεστιβάλ: στον παραλιακό χώρο της Γιορτής Κρασιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου