ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιβλιοπαρουσίαση στο «Αξιον Εστί»

βιβλιοπαρουσίαση-στο-αξιον-εστί-5672

Με αφορμή την ημέρα της μητέρας μαθητές ζωντανεύουν το βιβλίο «Η Παχουλή Βατραχίνα»

Βιωματική βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνει ο πολυχώρος εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας «Αξιον Εστί» με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Η εναλλακτική βιωματική βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας «Αξιον Εστί», σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου στις 19:00.

Οι μικροί μαθητές των δομών του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου του «Αξιον Εστί», ζωντανεύουν τους ήρωες του παραμυθιού «Η Παχουλή Βατραχίνα» του Στέφανου Παπαδόπουλου, εκδόσεις «Παλμός» με μοναδικά τους οχήματα τη μουσική, το χορό και το θεατρικό παιχνίδι.

Η βατραχίνα Σοφία έχει μεγάλη οικογένεια, μεγάλη καρδιά και μεγάλη κοιλιά. Λατρεύει τον Βενιαμίν της, τον Πρίγκιπα, και φροντίζει άψογα το νουφαρόσπιτό της. Δεν λέει όμως ποτέ όχι στις λιχουδιές. Α, όλα κι όλα! Υπάρχει άλλωστε τίποτα καλύτερο από ένα γλυκό κουνούπι;

Γι’ αυτό και ταράζεται πολύ όταν μαθαίνει ότι οι συμμαθητές του Πρίγκιπά της τον πειράζουν για την εμφανή αδυναμία της μαμάς του στο καλό φαγητό. Καταλαβαίνει ότι, άθελά της, έχει γίνει η αιτία να στενοχωρηθεί το γυρινάκι της.

Μια επίθεση των ψαριών στο σχολείο των γυρίνων, όμως, κάνει τους πάντες στην κοινότητα των βατράχων να το ξανασκεφτούν πριν κοροϊδέψουν τη Σοφία για το βάρος της. Γιατί αυτή η γενναία μαμά βατραχίνα αναδεικνύεται ηρωίδα ακριβώς επειδή είναι παχουλή!

Ενα ξεχωριστό παραμύθι που δείχνει ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει καμιά σημασία μπροστά στην ομορφιά της ψυχής και παράλληλα υμνεί την απέραντη μητρική αγάπη.

Η εναλλακτική βιβλιοπαρουσίαση αποτελεί μέρος των δράσεων «Ταξιδεύοντας για τα παραμύθια – Δράσεις για παιδιά και για όσους νιώθουν παιδιά» που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και γίνεται πραγματικότητα με την ευγενική χορηγία των Εκπαιδευτηρίων «Αξιον Εστί» και του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Σύγχρονο Σχολείο». Είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου