ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γνωριμία με τα αρχαία μνημεία

γνωριμία-με-τα-αρχαία-μνημεία-29590

Δωρεάν ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και εκπαιδευτικές δράσεις

Εκδηλώσεις και δωρεάν ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας τη Δευτέρα 18 Απριλίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρας των Μνημείων.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, στο πλαίσιο του εορτασμού, θα ανοίξει τους επισκέψιμους Αρχαιολογικούς Χώρους της Μαγνησίας (Διμήνι, Σέσκλο, αρχαία Δημητριάδα, Αλος, Φθιώτιδες Θήβες – Νέα Αγχίαλος), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και οργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις, με έμφαση στα παιδιά και τους νέους, σε επισκέψιμους και πρόσφατα αναδεδειγμένους Αρχαιολογικούς Χώρους και Μνημεία της Μαγνησίας.

Αναλυτικά:

  • Σε συνεργασία με το «Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν &.Σ. Τσαλαπάτα» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κρυμμένοι θησαυροί στα σπίτια του χθες και του σήμερα», για μαθητές της Ε’και Στ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Το πρόγραμμα αυτό θα επαναληφθεί και στις 18 Μαΐου 2016, κατά τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες σχολικές ομάδες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν &.Σ. Τσαλαπάτα 24210 29844, καθημερινά εκτός Τρίτης, και ώρες 10:00 – 18:00.
  • Στον Αρχαιολογικό Χώρο της αρχαίας Αλου, στον Αλμυρό, θα πραγματοποιηθεί, την ίδια ημέρα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Αλος στην Αχαΐα Φθιώτιδα. Ανακαλύπτοντας μια πόλη των ελληνιστικών χρόνων», με τη συμμετοχή μαθητών των τριών τελευταίων τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτική περιήγηση στα σπουδαιότερα μνημεία της ελληνιστικής Αλου και συμπλήρωση φυλλαδίου εργασίας.
  • Στον επισκέψιμο Αρχαιολογικό Χώρο του Σέσκλου και με τη συμμετοχή των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας – Σέσκλου, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σπυρί – σπυρί…», με θέμα τη νεολιθική «κουζίνα».
  • Τέλος, στις 19 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη εκπαιδευτική περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο Τσιγγενίνας και στον Αγιο Νικόλαο Καναλίων, με τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καναλίων, ενώ από τις 18 έως τις 20 Απριλίου, 09:00 – 12:00, θα πραγματοποιηθούν θεματικές εκπαιδευτικές περιηγήσεις στον Μυκηναϊκό Οικισμό Διμηνίου για σχολικές ομάδες, μετά από προσυμφωνημένο ραντεβού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου