ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραδοσιακοί χοροί του Μετσόβου

παραδοσιακοί-χοροί-του-μετσόβου-48286

Σεμινάριο διοργανώνει ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου συνεχίζει την επιμόρφωση των μελών και φίλων του διοργανώνοντας το 5ο κατά σειρά σεμινάριο με θέμα «Χοροί Μετσόβου», το Σάββατο 16 Απριλίου, 17.00 έως 21.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Οι χοροί του Μετσόβου διακρίνονται για τη μοναδικότητά τους και λόγω του ιδιαίτερου ρυθμού τους ξεχωρίζουν από εκείνους άλλων περιοχών, τόσο βλαχόφωνων όσο και της ίδιας της Ηπείρου.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν μέλη του Χορευτικού Ομίλου Μετσόβου (Χ.Ο.Μ.).

Θεωρητικές εισηγήσεις και χορούς θα διδάξει ο Γιώργος Μέτσιος, χοροδιδάσκαλος, με συνοδεία πενταμελούς ομάδας χορευτών του Χ.Ο.Μ

«Το σεμινάριο είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Μπάμπη Μούτσελο, ηθική μας υποχρέωση, για την εν γένει προσφορά του στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας και όχι μόνο αλλά πολύ περισσότερο για την αμέριστη στήριξή του στο Σύλλογό μας από τα πρώτα του κιόλας βήματα. Φόρος τιμής στο δάσκαλο που το κύκνειο άσμα του, τον περασμένο Ιούνιο, ήταν αφιερωμένο στους χορούς των Βλάχων» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν την ελληνική χορευτική μας παράδοση.

Εγγραφές γίνονται δεκτές έως 12 Απριλίου στα τηλέφωνα 6937 160060 και 6931 161420, στο e-mail: [email protected] ή με μήνυμα στο f/b: Βλάχοι Βόλου.

Η τιμή συμμετοχής είναι 20 ευρώ.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και πλήρης φάκελος σε ψηφιακό δίσκο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου