ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για τις γυναίκες στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας

εκδήλωση-για-τις-γυναίκες-στο-δημοκρα-51428

Μουσικοθεατρική εκδήλωση με τίτλο «1946 – 2016: 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης», διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο Αχίλλειο και θα επικεντρώσει στην πείρα από τη συμμετοχή των γυναικών στην ένοπλη πάλη των λαϊκών δυνάμεων την περίοδο 1946-1949, στην πάλη για την κατάκτηση της ισοτιμίας μέσα από δράση τους στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης, κόντρα στις αντιδραστικές θέσεις για τη θέση της γυναίκας.

«Το κίνητρο της αυτοθυσίας τους είναι και σήμερα πηγή έμπνευσης και απαράμιλλων συμπερασμάτων. Οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες. Μας θυμίζουν ότι χρειάστηκε μια γυναικεία πρωτοπορία στις σκληρές ταξικές μάχες για να ανάψει η φλόγα της συσπείρωσης και του αγώνα στις πολλές γυναίκες.

Τα διδάγματα είναι επίκαιρα σήμερα, καθώς η συμμετοχή των γυναικών στους αγώνες με στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν ζωντανές μαρτυρίες γυναικών που πήραν μέρος στην ένοπλή πάλη με τον ΔΣΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου