ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επετειακή εκδήλωση από τον «Εσταυρωμένο»

επετειακή-εκδήλωση-από-τον-εσταυρωμ-55194

Το 2ο Λύκειο Βόλου στηρίζει το έργο και τη δράση του Συλλόγου συμπαραστάσεως κρατουμένων

Μεγάλη επετειακή γιορτή για την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιήσει το 2ο Λύκειο Βόλου το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 6.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, και θα την αφιερώσει στο Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την παρουσίαση λευκώματος που περιλαμβάνει έργα κρατουμένων μαθητών του παραρτήματος του 6ου Γυμνασίου (ΕΚΚΝ Βόλου), την έκδοση του οποίου ανέλαβε ο «Ε».

Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση – ντοκουμέντο, με τον τίτλο «Ξύπνα ραγιά», που απαρτίζεται από σατιρικά, αλλά και δραματικά επεισόδια για σημαντικές στιγμές της Ελληνικής ιστορίας. Είναι μία διασκευή του θρυλικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο», προσαρμοσμένη στη σχολική πραγματικότητα, και αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση, σε μορφή και περιεχόμενο, των μεγάλων γεγονότων του ’21.

Η παράσταση ενοποιεί θέατρο, απαγγελία, μουσική και χορό σε ένα ενιαίο σύνολο και θα κλείσει με την παρουσίαση εθνικών χορών. Τα θεατρικά και χορευτικά δρώμενα είναι καρπός πολύμηνης προσπάθειας και συνεργασίας των μαθητών και Εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου Βόλου.

Ο «Εσταυρωμένος» καλεί τους εθελοντές, τους φίλους και την τοπική κοινωνία να απολαύσουν μαζί το μεγάλο αυτό αφιέρωμα στην ιστορική μνήμη, που θα πραγματοποιηθεί.

Στην είσοδο όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν λίγα τρόφιμα για τους σκοπούς του «Εσταυρωμένου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου