ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα της Γης

εκδήλωση-για-τη-διεθνή-ημέρα-της-γης-63541

Από τον Α Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου

Εκδήλωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γης διοργανώνει ο Α¨ Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 στις 7 το απόγευμα στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη στο Βόλο (Αντωνοπούλου 17) με ειδικά θέματα που θα αναπτύξουν διακεκριμένοι επιστήμονες με διδακτορικούς τίτλους σπουδών, διδάσκοντες και οι δύο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση η Δρ Ευαγγελία Γκόλια (Διδάκτορας Περιβαλλοντικής Εδαφολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) θα αναπτύξει το θέμα ομιλίας: «Ρύπανση Εδαφών της Θεσσαλίας με βαρέα μέταλλα» και ο Δρ Βασίλειος Αντωνιάδης (Επίκουρος Καθηγητής Εδαφολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) με θέμα ομιλίας: «Γένεση & Ταξινόμηση Εδαφών».

Ο Α¨ Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου με δράσεις και πρωτοβουλίες 58 και πλέον χρόνων διοργανώνει ειδικές θεματικές εκδηλώσεις ανοικτές για το κοινό στο πλαίσιο λειτουργίας ειδικών επιτροπών με την ενεργή συμμετοχή των μελών του που έχουν αναλάβει ως επικεφαλής την ευθύνη και τη σχετική διοργάνωση.

Παράλληλα ο Α΄ Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους για την ανάδειξη ειδικών θεμάτων που προκύπτουν με στόχο την ενημέρωση, ενεργοποίηση καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η Ευαγγελία Γκόλια γεννήθηκε στο Βόλο. Φοίτησε στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου, λαμβάνοντας το πτυχίο του Tμήματος Χημείας. Στη συνέχεια έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές λαμβάνοντας μεταπτυχιακό Δίπλωμα (ΜSc) σε θέματα Διασφάλισης Ποιότητας και φοίτησε και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπου και έλαβε και το πτυχίο του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος. Κατόπιν έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμά της στο Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος με θέμα σχετικά με τη Ρύπανση Εδαφών της Θεσσαλίας από βαρέα μέταλλα και την επίδραση αυτών στον καπνό. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Svent Isvant της Ουγγαρίας. Τόσο οι προπτυχιακές όσο και οι μεταπτυχιακές της σπουδές πραγματοποιήθηκαν με υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), κατόπιν επιτυχίας σε γραπτό διαγωνισμό.

Από το 2003 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως διδάκουσα με βάση το ΠΔ 407/80 και σήμερα κατέχει θέση Διδάκτορα Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού. Έχει συνολικά 70 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, διεθνή συνέδρια και εθνικά συνέδρια με κριτές.

Είναι παντρεμένη με τον Καθηγητή Χημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Νικόλαο Τσιρόπουλο και είναι μητέρα δυο παιδιών.

Ο Βασίλειος Αντωνιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών του Α.Π.Θ. λαμβάνοντας πτυχίο του τμήματος Γεωπονίας. Ακολούθησαν Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Reading (Μ.Βρετανία) από όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα. Στη συνέχεια έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cardiff (Μ.Βρετανία). Οι μεταπτυχιακές και μεταδιδακτορικές του σπουδές πραγματοποιήθηκαν με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) μετά από γραπτό διαγωνισμό.

Το 2006 εκλέχθηκε Λέκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και από το 2010 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ). Σήμερα κατέχει θέση Επίκουρου Καθηγητή Εδαφολογίας στο Εργαστήριο Εδαφολογίας του Π.Θ. Έχει συνολικά 90 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχές σε διεθνή και εθνικά συνέδρια με κριτές. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου