ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς

προστασία-πολιτιστικής-κληρονομιάς-70550

Η Δρ. Αρτεμις Α. Παπαθανασίου θα μιλήσει σήμερα σε εκδήλωση της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών

Η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών διοργανώνει διάλεξη σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης «Δαμιανός Κυριαζής» (Κ. Καρτάλη – Κωνσταντά).

Ομιλήτρια θα είναι η Δρ. Αρτεμις Α. Παπαθανασίου, νομικός σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών και την τελευταία διετία πρόεδρος της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης.

Η εκλεκτή ομιλήτρια θα πραγματευτεί το ενδιαφέρον όσο και επίκαιρο θέμα: «Διεθνές πλαίσιο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς σε καιρό ειρήνης και πολέμου: μια στοχευμένη επισκόπηση».

Η εξειδίκευση της κ. Παπαθανασίου σε ζητήματα Ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε ζητήματα Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, διεθνούς πυρηνικού δικαίου, σε ζητήματα οργανισμών Νοτιοανατολικής Ευρώπης και σε ζητήματα διεθνούς δικαίου πολιτιστικής κληρονομιάς,καθιστούν άκρως ενδιαφέρουσα την ομιλία της και τη συζήτηση, η οποία θα επακολουθήσει.

Σημαντική είναι παράλληλα η εκ μέρους της εκπροσώπηση της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα διεθνούς δικαίου, η συμμετοχή της σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση διμερών διακρατικών και πολυμερών συμβάσεων, όπως και η επιλογή της ως προέδρου της διεθνούς Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης, στο πλαίσιο της οποίας συζητείται παγίως και η διαφορά Ελλάδας – Βρετανίας για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η είσοδος στη σημερινή εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου