ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στις γεύσεις

αφιέρωμα-στις-γεύσεις-130038

Εκδήλωση της «Μαγνήτων Κιβωτού» στο Ξενία παρουσία της αν. υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά

Παρουσίαση των δράσεων και εκδηλώσεων για το «Θεματικό έτος Πολιτισμού 2016» και του Ημερολογίου 2016 με θέμα: «8 Γυναικείοι Συνεταιρισμοί μας ταξιδεύουν…», παρουσία της αν. υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά και ανωτάτων στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού, διοργανώνεται το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, 19:00, στο «Ξενία» Βόλου, για τους φορείς της Μαγνησίας.

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», συνεπής στον αρχικό του σχεδιασμό για διοργάνωση θεματικών δράσεων και εκδηλώσεων σε θέματα πολιτισμού, με τη συμμετοχή και συνεργασία φορέων από τη Μαγνησία – Αγιά, παρουσιάζει τον ετήσιο προγραμματισμό του με ένα νέο θέμα, εξίσου ενδιαφέρον, και για το «Θεματικό έτος Πολιτισμού 2016».

Το «Θεματικό έτος Πολιτισμού 2016» είναι αφιερωμένο στις γεύσεις και φέρει τον διακριτικό τίτλο «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων».

Το νέο θέμα του 2016 έρχεται ως συνέχεια των δραστηριοτήτων για το 2015 που αφορούσε τον πολιτισμό της θάλασσας, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια αναψηλάφησης σημαντικών πολιτιστικών συνιστωσών του πολιτιστικού αποθέματος της Μαγνησίας.

Ο πολιτισμός των γεύσεων στη Μαγνησία είναι ένα κράμα εδεσμάτων, πολιτισμού και φυσικού περιβάλλοντος. Συνεπώς, η γαστρονομία, ο πολιτισμός και το φυσικό περιβάλλον κάθε περιοχής αποτελούν μια αρραγή ενότητα, που θα πρέπει να την λάβουμε υπόψη ως τέτοια.

Το «Θεματικό έτος Πολιτισμού 2016», «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», μπορεί να μετεξελιχθεί ή να αποτελέσει αφορμή για ένα τοπικό δίκτυο με διαδρομές γεύσης και πολιτισμού, όπου προϊόντα, τοπικές υπηρεσίες και δραστηριότητες μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη μια αξέχαστη ταξιδιωτική γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου. Η νέα δράση φιλοδοξεί να εκλάβει αναπτυξιακές διαστάσεις, ενώ οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι το «Θεματικό Ετος Πολιτισμού 2016» θα τεθεί «υπό την αιγίδα» του υπουργείου Τουρισμού και θα ενισχυθούν οι δράσεις του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου