ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση ημερολογίου

παρουσίαση-ημερολογίου-187824

Εργα Δημήτρη Μοράρου στο ημερολόγιο που θα παρουσιαστεί στο Λύκειο Ελληνίδων

Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Βόλου «Αγιος Ιωσήφ» διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ., στο μουσειακό χώρο Λυκείου, Κοραή 79 στο Βόλο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Τραγούδια από τους μαθητές της Γ’ τάξης και της κ. Σοφίας Καγιά, μουσικού του Δημοτικού Σχολείου «Αγιος Ιωσήφ» της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου, αφηγήσεις και ιστορίες για τα βότανα από την Μάρω Αισώπου και παρουσίαση του Ημερολογίου 2016 του Μουσείου Ελιάς με θέμα «Περί Μύθων και Φυτών» με έργα του Δημήτρη Μοράρου.

Για το έργο του Δ. Μοράρου η Φωτεινή Στεφανίδου γράφει: «Αυτός ο ρυθμός των φύλλων επάνω στα κλωνιά, παράξενο τραγούδι που φτιάχνει. Το συνοδεύουν τα πράσινα τα χιλίων λογιών. Πολλές φορές και τα κόκκινα. Και τα άνθη που τόσο απρόβλεπτα ταιριάζουν με τα φύλλα, τα κλωνιά, το άρωμα, την αφή, το όλο. Η συγκίνηση που αναφέρει ο Δημήτρης. Κρυμμένοι θησαυροί αφειδώς δοσμένοι. Να ζωντανεύουν, να τρέφουν, να ομορφαίνουν, να θεραπεύουν, να μας μαθαίνουν τόσα».

Αυτά και άλλα θα συντροφεύουν τους κατόχους του Ημερολογίου 2016 του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, όπου μπορούν να το προμηθευτούν από τα κεντρικά βιβλιοπωλεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου