ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εορταστική προβολή

εορταστική-προβολή-189667

«Μια ιστορία για τον Αϊ Βασίλη» παρουσιάζεται στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του, προβάλλει στο Δίκτυο Μουσείων του, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου (12:00 το μεσημέρι), τη βραβευμένη ταινία για όλη την οικογένεια του Γιούα Βουολιγόκι, «Μια ιστορία για τον Αϊ Βασίλη» (2007, 80’).

Είναι η πρώτη ταινία που αναφέρεται στην παιδική ηλικία του Αγιου Βασίλη σημειώνοντας ρεκόρ εισιτηρίων στη χώρα της, τη Φινλανδία. Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη Λαπωνία, ο νεαρός Νικόλας χάνει σε ατύχημα την οικογένειά του.

Οι χωριανοί αποφασίζουν να φροντίσουν το ορφανό παιδί εκ περιτροπής: κάθε οικογένεια θα τον κρατά για έναν χρόνο και την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Νικόλας θα αλλάζει σπίτι. Αυτός, για να δείξει την ευγνωμοσύνη του, φτιάχνει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας, ως αποχαιρετιστήρια δώρα. Με τα χρόνια, σχεδόν κάθε σπίτι βρίσκει δώρα στο κατώφλι το πρωί των Χριστουγέννων. Μέχρι που εμφανίζεται ο ξυλουργός Ισάκι…

Σε όλα τα μουσεία η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα Συγκρότημα Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη, 38334 Βόλος, τηλέφωνο 24210 29844.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου