Ντοκιμαντέρ για τον Αλφόνς

Τελευταία ενημέρωση: 2015-12-03, 10:29:19
Τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι «Αλφόνς: Ενας μικρός θεός στη Μαγνησία»
Ντοκιμαντέρ για τον Αλφόνς

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, προβάλλει κάθε μήνα ντοκιμαντέρ διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά τον χώρο, τον τόπο και την ιστορία». Οπως είναι ήδη γνωστό, κάθε ταινία συνδέεται, είτε με τη θεματική εκάστου μουσείου του Δικτύου ΠΙΟΠ στο οποίο και προβάλλεται είτε με την τοπική ιστορία και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στον Βόλο, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ «Αλφόνς: Ενας μικρός θεός στη Μαγνησία» του βραβευμένου σκηνοθέτη Ηλία Γιαννακάκη, από τη σειρά εκπομπών «Παρασκήνιο».

Στην εκδήλωση θα παρίσταται και ο Βολιώτης συγγραφέας και συμμετέχων στο ντοκιμαντέρ Κώστας Ακρίβος, ο οποίος κατέγραψε λογοτεχνικά την πορεία του Αλφόνς στο βιβλίο «Ποιος θυμάται τον Αλφόνς».

Ο Αλφόνς Χοχάουζερ αποτελεί μία μυστηριώδη και εμβληματική φυσιογνωμία της Μαγνησίας.

Αυστριακός, ο οποίος γεννήθηκε το 1906 από εύπορο πατέρα, πολύ νωρίς γύρισε την πλάτη στις ανέσεις που του παρείχε η οικογένειά του και δίχως να τελειώσει το σχολείο σε ηλικία μόλις 14 ετών ξεκίνησε την περιπλάνησή του στη Μεσόγειο.

Το 1926 κατέληξε στο Πήλιο, το οποίο ερωτεύτηκε και κάπου εκεί ξεκινά μια πορεία που προσέλαβε διαστάσεις ζωντανού μύθου.

Η ζωή του έκτοτε μοιάζει έτοιμο σενάριο ταινίας με ποικίλες δραστηριότητες, ανδραγαθήματα και θαρραλέες στιγμές.

Ο φακός του «Παρασκηνίου» επιχειρεί να ακολουθήσει τα βήματά του και να σκιαγραφήσει εκ νέου το προφίλ του Αλφόνς.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, συγκρότημα Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη, τηλέφωνο 24210 29844.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=