ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνείς προσωπικότητες στο Συνεδριακό της Μητρόπολης

διεθνείς-προσωπικότητες-στο-συνεδρι-232839

Διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων διοργανώνεται 20-22 Νοεμβρίου 2015, στο Βόλο, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με αφορμή την αναγόρευση του Μητροπολίτη Διοκλείας Καλλίστου Ware σε Εταίρο της.

Ο Μητροπολίτης Κάλλιστος Ware γεννήθηκε στο Μπαθ, Σόμερσετ, της Αγγλίας το 1934. Λαϊκός Αγγλικανός μέχρι το 1958, εισέρχεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία και γίνεται δεκτός στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μ. Βρετανίας. Το 1970 εκλέγεται Fellow του Pembroke College της Οξφόρδης, και το 1971 ονομάζεται Senior Denyer and Johnson Scholar του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ως επισκέπτης καθηγητής έχει διδάξει στο Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης το 2006. Το 1965 χειροτονήθηκε διάκονος λαμβάνοντας το όνομα Κάλλιστος, ενώ το 1966 χειροτονήθηκε ιερέας και Αρχιμανδρίτης. Το 1982 αναδείχθηκε Βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας. Από το 1973 συμμετέχει ως μέλος της Επιτροπής του Διαλόγου Ορθοδόξων – Αγγλικανών. Είναι πρόεδρος της Οικουμενικής Οργάνωσης Blessed Virgin Mary και είναι συνεκδότης του περιοδικού Sobornost. To 2008 αναγορεύθηκε αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Τον Ιούνιο του 2015 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Εχει συγγράψει πλήθος αυτοτελών βιβλίων και άρθρων που αφορούν σε θέματα ιστορίας, θεολογίας και πνευματικότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μεταξύ αυτών πολλά έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά όπως το κλασικό έργο του Η Ορθόδοξη Εκκλησία (Ακρίτας, Αθήνα, 32001) κ.ά.

Στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης εκτός από τον τιμώμενο Ιεράρχη, θα μιλήσουν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο Δρ. Παντελής Καλαϊτζίδης, Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου και της τιμητικής εκδήλωσης θα αναρτηθεί προσεχώς στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας www.acadimia.org

Ομιλητές στο συνέδριο προς τιμή του Μητροπολίτη θα είναι μεταξύ άλλων οι Επίσκοπος Jonathan Goodall (Εκκλησία της Αγγλίας), Δρ.Norman Russel, Επίτιμος Ερευνητής στο St Stephen’s House, Οξφόρδη (Ηνωμένο Βασίλειο), Πέτρος Βασιλειάδης, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ Marcus Plested, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας, Πανεπιστήμιο Marquette (Η.Π.Α.), Συμεών Πασχαλίδης, Καθηγητής Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής, Α. Π. Θ, π. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Διδάσκων στο Τμήμα Θεολογίας και Θρησκευτικών Σπουδώ κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου