ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνάντηση πολιτισμού

συνάντηση-πολιτισμού-280544

Τον ετήσιο προγραμματισμό σχεδιάζει για το 2016 ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» συνεπής στον αρχικό του σχεδιασμό για διοργάνωση θεματικών δράσεων και εκδηλώσεων σε θέματα πολιτισμού με τη συμμετοχή και συνεργασία φορέων από τη Μαγνησία – Αγιά.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φορείς της Μαγνησίας να συμμετάσχουν στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα.

Με αφορμή τη συνέχιση των επιτυχημένων συνεργασιών του τρέχοντος έτους, καλεί όλους τους ενασχολούμενους με θέματα πολιτισμού φορείς της περιοχής και συγκεκριμένα: Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, Πολιτιστικούς και Πνευματικούς Φορείς της Μαγνησίας, Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Μαγνησίας, Εκπαιδευτικούς φορείς και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Μαγνησίας.

Μετά το θεματικό έτος με τίτλο: «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας» που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015, ακολουθεί για το 2016 ακόμη ένα επίσης σημαντικό θέμα με το οποίο συνδέεται η περιοχή μας, η Μεσόγειος αλλά και όλοι οι πολιτισμοί. Το θεματικό έτος 2016 είναι αφιερωμένο στις γεύσεις και φέρει τον διακριτικό τίτλο: «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων».

Το θεματικό έτος 2016 «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» μπορεί να μετεξελιχθεί ή να αποτελέσει αφορμή για ένα τοπικό δίκτυο με διαδρομές γεύσης και πολιτισμού όπου προϊόντα, τοπικές υπηρεσίες και δραστηριότητες μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη μια αξέχαστη ταξιδιωτική γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου.

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής συνάντησης – συζήτησης περιλαμβάνει: Εισαγωγική τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» κ. Νίκου Τσούκα, παρουσίαση αρχικού ετήσιου σχεδιασμού για το θεματικό έτος δράσεων και εκδηλώσεων «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» από τον Οργανωτικό Γραμματέα του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» κ. Αλέξανδρου Καπανιάρη, τοποθέτηση φορέων – ερωτήσεις – συζήτηση για το θεματικό έτος, κατάθεση προτάσεων προς διερεύνηση για το θεματικό έτος από τους εκπροσώπους ή πολίτες της Μαγνησίας, τοποθέτηση – κλείσιμο ενημερωτικής συνάντησης από τον Πρόεδρο του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου