ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανσέληνος στην Ανω Κερασιά

πανσέληνος-στην-ανω-κερασιά-362091

Συναυλία κάτω από το φως του φεγγαριού σε έναν ιστορικό τόπο

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο διοργανώνεται στην Ανω Κερασιά Μαγνησίας την Κυριακή 30 Αυγούστου στο «Τσαΐρι» δίπλα από την «Καστανίτσα». Τη βραδιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου μετά τη δύση του ηλίου στις 8.30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του παλιού σχολείου της Ανω Κερασιάς. Για 14η χρονιά το ιστορικό χωριό του Πηλίου «φιλοξενεί» την καθιερωμένη φεγγαροβραδιά, που είναι αφιερωμένη στην τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού.

Εμφανίζεται το μουσικό σχήμα των Νίκου Παρθένη – Ζαφείρη Κουκουσέλη. Στο συγκρότημα συμμετέχουν οι Δημήτρης Μπεφάνης, Θανάσης Μαντζίλης και Ρισέλ Μέντα. Και φέτος θα εμφανιστούν οι αγαπημένοι Κερασιώτες καλλιτέχνες Ιορδάνης Σιδηρόπουλος και Μαριάννα Λούμα.

Ανατρέχοντας στη συγκεκριμένη προσπάθεια, τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Το Τσαΐρι (προαύλιο του παλιού σχολείου – χορεύτρα κατά τον Εσφιγμενίτη) στο οποίο γίνεται η εκδήλωση ήταν από τότε χώρος συγκέντρωσης και ψυχαγωγίας των νέων της εποχής. Οι παραθεριστές πρώτα αλλά και οι πιο τολμηροί νέοι του χωριού, συγκεντρωνόταν εκεί και ξενυχτούσαν τραγουδώντας τις καντάδες του καιρού. «Απόψε τις κιθάρες μου», «γιατί φεγγάρι μου χλωμό» κτλ. Αλλοτε πάλι ανέβαζαν θεατρικές παραστάσεις όπως το 1935 έπαιξαν την «Εσμέ». («Η Κερασιά του Βόλου» του Ηλία Λεφούση). Εκτιμώντας λοιπόν ότι ο τόπος αυτός έχει αναπτύξει πολιτισμό, θεωρήσαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε. Πιστεύουμε ότι μέχρι σήμερα η εκδήλωση έχει εκφράσει υψηλό επίπεδο ποιότητας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου